Aproape jumătate dintre elevii Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava au obținut cel puțin o diplomă la un concurs oficial în acest an școlar. Giulia Sabrina Macoveiciuc, finalistă la olimpiadele naționale de matematică, informatică, fizică, biologie și lingvistică este „Elevul anului”


Intră acum și în grupul de

Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava a încheiat vineri, 10 iunie 2022, cel de-al CLXII-lea an școlar de învățământ preuniversitar, cu Festivitatea de premiere a liderilor claselor de gimnaziu și de liceu.

Manifestarea a debutat cu deja tradiționala Gala Olimpicilor Ștefaniști, ediția anului școlar 2021-2022, care reliefează o evaluare externă a performanțelor elevilor noștri, arată instituția de învățământ suceveană.

Din cei 804 elevi ai colegiului, 360 au obținut cel puțin o diplomă la un concurs oficial din calendarul ministerului de resort, iar 72 dintre ei au obținut  câte o diplomă la un concurs de nivel național sau internațional.

Prin regulamentul intern, fiecare performanță competițională se punctează după o grilă , realizându-se, astfel, clasamentul olimpicilor școlii.

Primul clasat primește titlul de Elevul anului împreună cu cea mai titrată distincție a instituței – Diploma și placheta de onoare.

În acest an, distincția a fost acordată elevei Giulia Sabrina Macoveiciuc, din clasa a VII-a, finalistă la olimpiadele naționale de matematică, informatică, fizică, biologie și lingvistică. Desigur, s-au remarcat și alți elevi. De pildă,  Marian Nicolay Ionecu, Premiul al II-lea la Olimpiada Națioală de Biologie, Maria Cristina Popa, Premiul al II-lea la Olimpiada Națională de Matematică etc.  

Cu sprijinul generosului și tradiționalului  sposor, Tehnoworld SRL Fălticeni, toți cei 72 de olimpici națioali au fost recompensați cu diploma de excelență a colegiului.

Celor mai talentați elevi matematicieni și fizicieni li s-au acordat Bursa „Profesor Gheorghe Marchitan” – Macoveiciuc Sabrian Giulia, Aparascivei Tudor Andrei, Orza Șerban, Popa Maria Cristina și Rusu Bogdan, precum și Bursa „Profesor Marian Scheffel” – Amorăriței Tudor, Burcă Paul și Pavel Maurizio Tudor.

Profesorii diriginți au premiat cei mai merituoși elevi din fiecare clasă,  finalizarea constituind-o  Panoul elevilor top-performeri ai colegiului care va deschide anul școlar următor.  

Elevii și profesorii colegiului asumă adevărul exprimat și de Voltaire astfel:” Un succes care nu are urmări nu înseamnă nimic.”, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de