Intră acum și în grupul de
Pe principiul „poluatorul plăteşte”, Comisariatul Regional al Gărzii de Mediu Suceava caută expeditorul, transportatorul şi destinatarul cisternei cu hexan ce s-a răsturnat miercuri, seară la Vadu Moldovei. Reamintim că pe DN 2, în afara localităţii Vadu Moldovei, N. Wolodimir, în vârstă de 57 ani, din Ucraina, în timp ce conducea o autocisternă pe DN 2, din direcţia Roman către Fălticeni, într-o curbă la stânga, din cauza neadaptării vitezei, a intrat în balans, pierzând controlul asupra direcţiei de mers, după care s-a răsturnat pe partea dreaptă a drumului. În timpul răsturnării, autocisterna a acroşat un stâlp electric de joasă tensiune pe care era montat un transformator electric, moment în care, aceasta a luat foc.
Incendiul a fost localizat şi stins cu ajutorul a 5 autospeciale, conducătorul auto fiind găsit carbonizat în cabina autocisternei, care a ars în totalitate. Din verificările efectuate s-a stabilit că autocisterna era încărcată cu hexan.
Traficul rutier a fost blocat circa trei ore pe DN 2, circulaţia fiind deviată pe ruta DN 15 C – Praxia – Tg.Neamț – Cristeşti pentru relaţia Suceava-Roman şi Cristeşti – Tg.Neamț – Praxia, pentru celălalt sens de mers.
Poliţia a anunţat evenimentul şi la Comisariatului Regional Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu pentru a evalua suprafaţa afectată, substanţele implicate şi factorii de mediu afectaţi. „Substanţa implicată în accident conform codului ADR 33/ 1208 este hexanul, substanţă utilizată ca solvent, volatilă, insolubilă în apă. Datorită temperaturii foarte înalte, cisterna s-a topit în proporţie de 90%. La data verificărilor se constată pe amplasament carcasa cisternei cu conţinut de apă în amestec cu spumă rămasă în urma stingerii incendiului”, a precizat comisarul regional, Diana Mihaela Găşpărel.
Aceasta a spus că, imediat, Comisariatul a demarat investigaţiile specifice în scopul identificării expeditorului, transportatorului şi a destinatarului astfel încât, în conformitate cu legislaţia de mediu aflată în vigoare, să se ia măsurile de înlăturare a efectelor accidentului, pe principiul „poluatorul plăteşte”, de îndepărtare a stratului de sol afectat de eventualele scurgeri de combustibil sau amestec de substanţe specifice stingerii incendiilor.
Intră acum și în grupul de