Intră acum și în grupul de
DSP Suceava a transmis, joi, că din analiza datelor centralizate de DSP Suceava se constată o creștere accentuată a numărului cazurilor de îmbolnăviri COVID19 , respectiv 435 cazuri în perioada 1-14 iulie, mai mult decât suma numărului de îmbolnăviri din lunile mai și iunie la un loc.
Astfel, în luna mai 2022 din 15.308 teste au fost pozitive 301, iar în luna iunie 2022 din 16125 teste au fost pozitive 212.
DSP Suceava recomandă menținerea măsurilor de protecție împotriva COVID19 și transmite sucevenilor că dacă apar simptome de îmbolnăvire, trebuie să se testeze.
Totodată, evaluarea clinică este efectuată de medicul de familie, iar , după caz imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare.
„Dacă rezultatul testului este pozitiv adresați-vă medicului de familie pentru a primi medicația adecvată. Nu luați medicamente fără recomandarea medicului. Vor fi monitorizati de medicul de familie pacienții fără factor de risc, care au manifestări clinice ușoare , care nu necesită oxigenoterapie; fără factori de risc care au manifestări medii COVID-19, care nu necexirapie”, a precizat DSP Suceava.
Totodată, se arată că pacienții fără factor de risc care au manifestări medii COVID-19 care nu necesită oxigenoterapie, dar și pacienții care au manifestări clinice ușoare sau medii de COVID19 dar au și factori de risc vor beneficia de evaluarea clinică imagistic și biologic într-unul din cele patru centre de evaluare din judetul Suceava, respectiv Centrul de evaluare din incinta Spitalului Județean de Urgență Suceava, Centrul de evaluare din incinta Spitalului Municipal Rădăuți, Centrul de evaluare din incinta Spitalului Municipal Fălticeni și Centrul de evaluare din incinta Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc.
„Respectati măsurile de protecție și regulile impuse de unitatea medicală la care vă prezentați! Pacienții care prezintă semne de agravare legate de infecția cu SARS-CoV-2 sau au decompensare a altor boli cronice în timpul monitorizării la domiciliu sau au manifestări severe determinate de COVID-19 în urma evaluării în centrul de evaluare vor fi internați și tratați în spital, în secții special destinate tratamentului COVID-19. Paturile destinate tratării pacientilor internați cu COVID-19 sunt gestionate prin Planul județean de reziliență, prin care plan se asigură creșterea numărului necesar de paturi în funcție de gradul de ocupare a acestora, însă fără a se produce disfunctionalități în desfășurarea activității pentru celelalte patologii. Planul de reziliență al rețelei sanitare din județul Suceava față de recrudescența COVID-19, întocmit în conformitate cu prevederile ordinului Ministerului Sanatatii nr. 1334/2022, este publicat de asemenea pe site-ul DSP Suceava”, arată sursa citată.
DSP Suceava recomandă sucevenilor să poarte masca de protecție în spațiile închise, în spațiile aglomerate, în mijloacele de transport în comun și în unități sanitare, să evite spațiile aglomerate închise și deschise.
„Spălarea mâinilor cu apă și săpun ori folosirea substanțelor antiseptice este esențială!”, a mai atenționat DSP Suceava.
Intră acum și în grupul de