Intră acum și în grupul de
Marţi a fost ultima zi a lui Gabriel Harja, la şefia Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, după ce a demisionat din funcţie, în urmă cu două săptămâni, iar cererea i-a fost aprobată.
În cadrul unei conferinţe de presă, acesta a invocat, marţi, motive personale pentru decizia sa şi a mulţumit colectivului de la ITM de la care a avut ce învăţa. Urmează a fi numită o altă persoană la conducerea instituţiei.
Gabriel Harja va ocupa o funcţie de director într-o companie naţională.
„În perioada cât am ocupat aceasta funcţie am încercat să schimb imaginea instituţiei, să fim transparenţi şi am adus în atenţia opiniei publice toate noutăţile legislative din acest domeniu”, a declarat Gabriel Harja. Acesta a mai spus că-i pare rău că trebuie să părăsească această funcţie, dar că decizia actuală reprezintă un pas benefic pentru cariera sa.
În altă ordine de idei, în luna octombrie s-au efectuat 267 de acţiuni de control şi au fost sancţionaţi 159 de angajatori, fiind aplicate 74 de amenzi şi 221 de avertismente.
Valoarea amenzilor aplicate a fost de 233.900 de lei.
Gabriel Harja a spus că au fost depistate şi 45 de persoane care lucrau fără forme legale, fiind sancţionaţi 31 de angajatori, cuantumul amenzilor aplicate ridicându-se la 138.000 de lei.
Acţiunile de control au fost efectuate de inspectorii Corpului de Control, Relaţii de Muncă din cadrul ITM Suceava.
Surse de la vârful conducerii Palatului Administrativ al judeţului Suceava ne-au informat că cea mai calificată persoană pentru funcţia de şef al ITM Suceava este fostul subprefect al judeţului, Ionuţ Creţuleac, care a reunţat la funcţia de inalt demnitar public la începutul anului în curs.
Intră acum și în grupul de