Intră acum și în grupul de
ACET SA Suceava a fost notificată de distribuitorul de energie electrică asupra noului preț pe care îl va plăti, acesta fiind de 4.300 de lei pe MW.
Primarul Ion Lungu a spus într-o conferință de presă că trebuie ca și societățile de apă să fie incluse în legea privind subvenționarea energiei pentru că altfel situația va fi dificilă.
„ACET SA au astăzi prețul de 1800 de lei/MW și a venit o notificare de la E.On de creștere la 4300 de lei/MW”, a spus Ion Lungu care a menționat că este o creștere de 240 la sută a energiei electrice.
El a spus că aceasta este cea mai mare solicitare de creștere din țară la societățile de apă.
„Nici la Primărie nu suntem departe. De la 1.430 de lei ni s-a făcut notificare la 3.238 de lei”, a spus Lungu care a precizat însă că instituțiile publice sunt incluse la subvenționare.
„Lucrurile sunt delicate în ceea ce privește aceste creșteri la prețurile la energie electrică, la gazul metan. Sunt impredictibile, nu știi exact la ce să te aștepți săptămâna viitoare”, a spus primarul.
Întrebat care este motivul pentru care ACET SA va primi energia electrică la cel mai mare preț din țară, Ion Lungu a arătat că furnizorul susține că așa o cumpără.
„Cei de la E.On spun că așa o cumpără, o cumpără scump”, a arătat Lungu.
Întrebat dacă aceste creșteri se vor regăsi în tarifele practicate de ACET, primarul a răspuns afirmativ.
„Cu siguranță da. Pe vechea ordonanță ACET plătea 1 leu pe kW, iar acum plătește 1800 pe MW. Luna asta plătește la 1800 lei, cu speranța că noua ordonanță intră în Parlament se va modifica și se vor introduce și societățile de apă la subvenționare”, a spus Lungu.
Intră acum și în grupul de