Intră acum și în grupul de
„A început conectarea magistralei de gaze la sistemul naţional de transport al gazelor naturale”, a anunţat, marţi, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, precizând că Transgaz a efectuat recepţia conductei magistrale între Frasin şi Câmpulung Moldovenesc.
Potrivit edilului şef câmpulungean, Transgaz a finalizat lucrările privind punerea în funcţiune a conductei de transport gaze naturale Frasin-Câmpulung Moldovenesc şi a staţiei de reglare-măsurare din Câmpulung Moldovenesc. „A început conectarea magistralei de gaze la sistemul naţional de transport al gazelor naturale”, a spus primarul, care a menţionat că lucrările privind aducerea gazului natural la Câmpulung Moldovenesc şi punerea în funcţiune a centralei termice de cogenerare de înaltă performanţă sunt în grafic.
El a arătat că săptămâna viitoare gazul natural va ajunge şi la centrala termică, ce a fost construită prin proiectul judeţean „Utilităţi şi mediu la standarde europene” urmând ca aceasta să fie pusă în funcţiune până în data de 27 noiembrie.
Transgaz SA urmează să continue investiţiile în obiectivele din proiectul judeţean de utilităţi şi a anunţat săptămâna trecută că tronsonul Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei este cuprins în programul de modernizare şi dezvoltare a sistemului naţional de transport pentru anul 2011 şi se află în faza de reproiectare.
Consiliul Judeţean Suceava (CJ) şi Transgaz au semnat în luna februarie 2010 contractul de predare a investiţiilor din domeniul transportului gazului natural executate în judeţ prin proiectul “Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”, urmând să fie continuate lucrările din proiect.
Investiţia are în vedere continuarea execuţiei magistralelor de gaz pe rutele Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei şi Păltinoasa – Rădăuţi, având în total 131 de kilometri de conducte, precum şi racordurile necesare, urmând să fie finalizată de Transgaz din fonduri proprii.
În luna iunie 2009, Consiliul Judeţean Suceava şi-a dat acordul pentru predarea către Transgaz a conductelor magistrale de gaze naturale construite printr-un proiect judeţean în vederea continuării investiţiilor şi pentru demersuri în vederea recuperării costurilor investiţiilor ce vor fi predate.
Acţionarii Transgaz au decis, la începutul lunii septembrie 2009, preluarea cu titlu gratuit a conductelor de transport al gaze naturale construite în judeţul Suceava prin proiectul “Utilităţi şi mediu la standarde europene “.
Prin proiectul “Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene” sunt construite centrale termice de cogenerare şi reţele de termoficare în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi şi oraşele Gura Humorului şi Siret, precum şi o reţea magistrală de gaze naturale ce cuprinde 61 de localităţi din judeţ.
Pentru realizarea investiţiilor în cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Suceava a obţinut un credit cu garanţii guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finanţatorul fiind Deutsche Bank A.G. Londra cu care CJ Suceava a semnat un contract de împrumut ce prevede rambursarea creditului în 25 de ani.
Intră acum și în grupul de