Intră acum și în grupul de
Corala de fete „Ciprian Porumbescu” a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat în perioada 20-27 septembrie la „4TH KALAMATA INTERNATIONAL CHOIR COMPETITION AND FESTIVAL”, în Kalamata, Grecia, o competiție la care au participat 22 de coruri din întreaga lume între care Danemarca, Spania, Estonia, Finlanda, Marea Britanie, Grecia, Croația, Letonia și Norvegia.
Potrivit unui comunicat al Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, perioada pandemică a fost nefavorabilă pentru muzica corală ștefanistă, situația incertă și învățământul mutat în mediul on-line nepermițând desfășurarea activităților artistice din cadrul colegiului.
Fetele, eleve ale Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava au reînceput pregătirile pentru această competiție în martie, ulterior unei etape de selecție, iar astfel fenomenul ștefanist a reluat avânt.
Astfel, au ajuns acum, la finele lunii septembrie, performanța de a fi câștigătoarele categoriei la care au participat: Coruri de tineri pe voci egale, obținând cu 17,96 de puncte, diploma de argint – nivel de dificultate VIII.
Alături de acest succes s-a adăugat și decernarea Premiului Special pentru cel mai bun solist al concursului, Adrianei-Ioana Iacob, alături de care fetele au interpretat melodia Floare Albastră.
În perioada desfășurării Concursului-Festival, Corala a participat la Concertul Prieteniei, susținut în ,,Kalamata Music School ”Maria Callas”; la Gala Concert, ca invitați speciali, în incinta ,,Kalamata Dance Megaron – Great Hall“ și s-a alăturat cu mândrie în a reprezenta România în cadrul Paradei Corurilor. Toate acestea au condus la promovarea Bucovinei și Colegiului Național ,,Ștefan cel Mare” din Suceava, fetele împărțind tuturor celor prezenți steaguri și broșuri conținând informații privind orașul Suceava.
Din partea Inspectoratului Școlar Județean Suceava a fost prezentă ca însoțitoare a delegației, doamna inspector școlar arte, Ceică Loredana Mihaela. Elevele au fost însoțite de către cinci cadre didactice: părintele profesor dirijor Lucian Tablan Popescu, doamna profesor Tablan Popescu Valentina Maria, părintele profesor Hostiuc Gheorghe-Florin, domnul profesor Frîncu Adrian-Mihai, domnul Ceică Dan și doamna profesor Camară Ioana.
Melodiile pe care le-au interpretat, care au fost recent audiate și în cadrul recitalului de joi, 15 Septembrie 2022, pe scena Teatrului Municipal ,,Matei Vișniec”, sunt, după cum urmează: Adiemus – compozitor Karl Jenkins, un amestec deosebit de melodii africane-tribale și celtice; Once Upon a December – o poveste a iubirii și nostalgiei în aranjamentul lui AUDREY SNYDER; facem ușor trecerea către dorul pur românesc surprins de Doină, aranjament aparținând părintelui profesor dirijor Lucian Tablan Popescu, solist: doamna profesor Tablan Popescu Valentina Maria; pe plaiuri încărcate de cultură și lirism, păstrăm aceeași notă și ne îndreptăm către marele Eminescu cu a lui Floare Albastră, aranjament de Vasile Spătărelu, solist: Iacob Adriana, studentă a Universității Naționale de Arte ,,George Enescu” din Iași. Au încheiat cu ardoare programul de concurs, cu sânge vânjos care le clocotește în vene, cu voioșie și inimă curată de român, interpretând Sârba-n căruță, compozitor – GHEORGHE DANGA.
Municipiul Suceava a încheiat un parteneriat cu Asociația ,,Creștinii Bucovinei” Suceava, pentru perioada 6 septembrie-7 octombrie, în vederea finanțării și realizării în comun a acțiunilor de interes local cuprinse în proiectul „Promovarea culturii muzicale sucevene la Festivalul-Concurs Internațional de coruri din Kalamata”.
Intră acum și în grupul de