Intră acum și în grupul de
România va avea un cuvânt greu de spus în domeniul telecomunicațiilor din întreaga lume prin vocea sucevencei Cristiana Flutur, director pentru Relații Internaționale din cadrul Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, copreședinte al Conferinței Europene a Administrațiilor de Poștă și Telecomunicații.
„România a câștigat astăzi un nou mandat în Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, în cadrul alegerilor de la București, rezultat ce menține țara noastră la conducerea ITU de peste 30 de ani. Rezultatul votului de azi (n.r. luni), în urma căruia am obținut cel mai mare număr de voturi din Regiunea C, 160 din cele 179 valide, exprimate de statele membre în cadrul Conferinței Plenipotențiarilor, este o nouă dovadă de încredere de care se bucură specialiștii români, care au un cuvânt important de spus în stabilirea liniilor directoare ale sectorului telecomunicațiilor la nivel mondial”, a declarat luni președintele ANCOM, Vlad Stoica.
România a participat la alegeri în cadrul Regiunii C (Europa de Est și Asia de Nord), unde șapte țări au candidat pentru cinci locuri. Cele cinci state mandatate în cadrul Consiliului pentru următorii 4 ani: România – 160 de voturi, Azerbaidjan – 154 de voturi, Polonia – 138 de voturi, Bulgaria – 137 de voturi, Republica Cehă – 134 de voturi. Țările care nu au primit numărul de voturi necesar au fost Federația Rusă și Belarus.
România găzduiește în această perioadă, la București, cea de a 21-a ediție a Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITUPP-22), un eveniment de importanță majoră pentru sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor (IT&C) la nivel mondial.
”Doresc să felicit echipa României, pentru lunga perioadă de timp în care a fost în prima linie la conducerea celei mai vechi agenții ONU, cea care a realizat cadrul ca omenirea să ajungă de la telegraf la tehnologiile de nouă generație de astăzi. Faptul că azi am primit girul unui număr considerabil de state membre ale ITU pentru un nou mandat în Consiliu este o recunoaștere a meritelor experților români implicați în activitatea ITU, dar și ale diplomației române”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.
Trebuie spus că, în ultimii opt ani, reprezentantul României în consiliul ITU a fost suceveanca Cristiana Flutur.
Cel mai probabil, Cristiana Flutur va continua și pentru următorii patru ani să fie reprezentantul României în cadrul acestui organism. De asemenea, Cristiana Flutur este copreședinte al Conferinței Europene a Administrațiilor de Poștă și Telecomunicații.
După votul de luni, premierul României a ținut să transmită următorul mesaj: „Îi felicit cu multă căldură pe specialiștii noștri care au obținut astăzi un nou mandat pentru România în Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor. Mulțumită experților din ANCOM și Ministerul Cercetării, țara noastră va continua să aibă în următorii patru ani un cuvânt important de spus în stabilirea axelor de dezvoltare a telecomunicațiilor la nivel mondial.
Guvernul României va continua să lucreze cu noua conducere a ITU, cu secretarul general, Doreen Bogdan-Martin, secretarul general adjunct, cei trei directori de sector şi noul Consiliu pentru implementarea transformării digitale și dezvoltarea telecomunicațiilor, ancore ale economiei viitorului”.
Intră acum și în grupul de