Intră acum și în grupul de
Spitalul Județean de Urgență Suceava urmează să înființeze în cadrul secției de cardiologie un laborator de pacing cardiac și să realizeze proceduri de implant de stimulatoare cardiace, dar și de asigurare a verificărilor periodice pentru pacienții care au asemenea stimulatoare implantate.
Dr. Ciprian Mitric, medic primar cardiolog specializat în implantarea de stimulatoare cardiace a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că în prezent, pacienții care au nevoie de stimulatoare cardiace sunt îndrumați spre centrele universitare, iar în prezent, în zona Moldovei, doar la Iași se mai fac asemenea proceduri la Spitalul Sf. Spiridon și Institutul de boli cardio-vasculare.
El a precizat că în anul 2021 de la SJU Suceava au fost direcționați spre centre universitare o sută de pacienți care aveau nevoie de stimulatoare cardiace, iar managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea a estimat că numărul celor din județ a fost cel puțin dublu.
Mai mult, Dr. Ciprian Mitric a arătat că pacienții care au asemenea stimulatoare cardiace trebuie să meargă regulat la control, iar prin înființarea laboratorului la SJU Suceava vor putea fi consultați pacienți la acest spital fără să mai fie nevoie să se deplaseze în centrele universitare.
„Dorința noastră la SJU Suceava este să putem asigura cel mai optim tratament posibil, urgent și eficient”, a spus dr. Mitric care a apreciat că ar urma să fie transferate spre centre universitare doar cazurile complexe.
El a mai spus că lucrările la amenajarea laboratorului sunt în desfășurare și ar urma să fie fie finalizate spre sfârșitul anului 2022.
Dr. Ciprian Mitric a menționat că intenția este ca din primăvara anului 2023 să înceapă procedurile de implant la SJU Suceava.
Prezent la conferința de presă, medicul cardiolog intervenționist Roberto Haret a spus că este bucuros că s-a întors acasă și că va lucra atât la SJU Suceava cât și la spitalul Bethesda.
El a arătat că oamenii trebuie să înțeleagă că la SJU Suceava se pot oferi servicii medicale la fel de bune și perfomante precum în centrele universitare
Paul Turcoman, medic primar cardiolog specializat în cardiologie intervențională în montarea de stenturi cardiace, a declarat că până în prezent s-au făcut stentări la 2107 pacienți cronici și 818 de pacienți acuți.
El a subliniat că la Suceava a fost, până la venirea lui Roberto Haret, singurul centru din țară care a susținut partea de cronici și de acuți cu 1-2 oameni.
Laurian Blaga, medic specialist cardiolog specializat în cardiologia intervențională, a subliniat că niciun pacient nu a plecat nerezolvat de la SJU Suceava și a salutat venirea în echipă a medicului Roberto Haret.
„Împreună cu toți medicii SJU Suceava ne dorim să aducem o medicină din ce în ce mai performantă, să răspundem nevoilor tuturor pacienților”, a declarat managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea.
El a spus că se vorbește de modernism în cardiologia intervențională și că faptul că echipa să mărește „este o bucurie și este extrem de benefic pentru pacienții care se adresează SJU Suceava”.
Dr. Alexandru Calancea a arătat că SJU Suceava este un spital cu adresabilitate din ce în ce mai mare din partea județelor vecine și a menționat că se discută despre colaborări cu spitale din Botoșani sau Neamț.
„Echipa de medici se va mări de la o zi la alta. Sperăm să fim atrăgători pentru medicii tineri cu supraspecializare”, a spus Calancea.
El a subliniat că SJU Suceava are trei medici pe partea de cardiologie intervențională în domeniul montării de stenturi și că se așteaptă să vină și un al patrulea.
Calancea a mai arătat că s-au depășit momentele critice și anii grei ai acestei pandemii și a apreciat că, din punctul său de vedere, începând cu anul 2023, se poate vorbi de finalul pandemiei
„Din păcate nu avem un sistem medical sucevean așa cum ar trebui la nivelul anului 2023. De aceea am vorbit în pandemie de nevoia de organizare medicală la nivelul județului. S-au investit foarte mulți bani de CJ Suceava în SJU Suceava, dar, din păcate, celelalte spitale nu au reușit să țină pasul cu SJU Suceava și este o discrepanță între spitalele din județ”, a spus Calancea.
El și-a exprimat încrederea că cei din conducerea Ministerului Sănătății vor înțelege necesitatea organizării sistemului medical coordonat la nivel județean.
Intră acum și în grupul de