Intră acum și în grupul de
Problema sechelelor provocate de vaccinul anti-Covid la suceveni va fi dezbătută în Comisia de Sănătate a Consiliului Județean Suceava.
Liderul grupului PSD din CJ Suceava, consilierul județean Gheorghe Iacob, a spus miercuri, în plenul CJ Suceava, că la cei care au făcut vaccinul anti-Covid, mai ales și a treia doză, au rezultat o serie de sechele așa cum a rezultat din discuțiile cu mai mulți suceveni.
„Este vorba de sechele mai complexe, mai puțin complexe, dar cu urmări grave: miocardită, cefalee, șocuri anafilactice, dureri în piept, alergii de tot felul ș.a.m.d. Cetățenii se prezintă la medicul de familie. Medicul de familie îi trimite la spital. La urgențele de la spitalele din județ îi trimite din nou la medicul de familie. Purtăm oamenii aceștia pe drumuri”, a spus Gheorghe Iacob.
Consilierul județean PSD a cerut președintelui CJ Suceava să fie găsită o soluție.
„Domnule președinte, se impune cu necesitate găsirea unei soluții să nu mai plimbăm oamenii aceștia pe drumuri. Să nu negăm existența acestor sechele pentru că ele există. Problema este chiar de interes național și având în vedere posibilitățile dumneavoastră eu cred că trebuie ridicată această problemă până la nivelul Guvernului”, a spus Iacob.
El consideră că ar trebui la nivelul Direcței de Sănătate Publică, la nivelul ambulatoriilor spitalelor, ca o comisie din medici de specialitate să primească, măcar săptămânal, pacienți cu sechele din cauza vaccinului anti-Covid.
„Sunt niște oameni care vor să se adreseze cuiva cu aceste sechele, să se găsească o soluție pentru ei. Dacă îi purtăm pe drumuri scade enorm încrederea oamenilor în aceste vaccinuri, dar apare și acest fenomen de îmbolnăvire a populației”, a spus consilierul județean social-democrat.
El consideră că trebuie găsită o soluție pentru că nu e normal ca omul să meargă la spital și să fie trimis înapoi la medicul de familie care este neputincios și nu știe ce să facă.
Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că și el vrea să afle cum se poate soluționa problema și că așteaptă de la Spitalul Județean Suceava și o informare legată de gripa din județ.
„Va trebui să cerem prin Prefectură, Direcției de Sănătate Publică, această informare și cum se organizează ca pacienții să fie ascultați, ambulatoriile și analizele care se fac. În spațiul public au apărut prea multe dezbateri controversate și la un moment dat se va putea pierde încrederea într-un vaccin”, a spus Flutur.
El i-a solicitat consilierului județean PNL Radu Pentiuc, să provoace în Comisia de sănătate a CJ Suceava o dezbatere și dacă e să rezulte măsuri cu aplicare să fie prezentate și apoi să se stabilească ce e de făcut mai departe.
„Poate că și din punct de vedere științific sunt lucruri la care nu sunt răspunsuri. Poate că împărtășim la nivel național o astfel de informare”, a spus Flutur.
Intră acum și în grupul de