Intră acum și în grupul de
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut, miercuri, Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava să analizeze situația extrem de gravă în legătură cu incendierile de mașini.
„Cer astăzi imperativ ATOP să analizeze în prima ședință o situație extrem de gravă din județul Suceava cu incendierile de mașini. Dă un aspect de nesiguranță și al turistului și al omului de rând, de bună-credință, că ți se poate incendia mașina oricând, că sunt răfuieli. Nu este în regulă”, a spus Flutur.
El spune că aceste incendieri de mașini trebuie prevenite pe de o parte și sancționate drastic pe de altă parte.
„Eu îmi exprim nemulțumirea față de acest fenomen și vreau să vedem ce măsuri iau organele statului pentru prevenire și pentru a găsi soluții, de la camere video, monitorizare, până la măsuri drastice de sancționare pentru că par niște exemple care te îngrozesc”, a declarat președintele Flutur.
Președintele CJ Suceava consideră că este inacceptabil ca pe de o parte Suceava să fie județ turistic, iar pe de altă parte turiștii să afle că în zonă se incendiază mașini.
„Noi facem evenimente să chemăm oamenii să ne viziteze județul și citim a doua știre că au mai ars două mașini. Ce e asta? Nu este în regulă! Haideți să vedem care este situația și ce fac organele de ordine în această direcție”, a spus Flutur.
Președintele ATOP Suceava, consilierul județean Tudor Plăcintă, a spus că și el a fost îngrijorat de situația incendierilor de mașini în județ și consideră că trebuie analizat dacă aceasta sunt legate și de alte infracțiuni sau de starea infracțională.
Plăcintă a spus că, de exemplu, în cazul comercializării ilegale a materialelor pirotehnice, s-a stabilit că acestea au legătură și cu traficul la frontieră, iar măsurile luate au făcut ca din cele 80 de tone de materiale pirotehnice confiscate la nivel național 20 de tone să fie confiscate în Suceava.
Intră acum și în grupul de