Intră acum și în grupul de
2010, anul de criză în care, totuşi, “municipiul reşedinţă de judeţ a fost în stare să continue lucrările demarate prin programele europene”, după cum spune primarul Sucevei, Ion Lungu, se încheie pentru capitala judeţului cu bani suplimentari, veniţi pe ultima sută de metri.
Nu este vorba despre o sumă fabuloasă, dar orice leu intrat în bugetul municipalităţii este binevenit. Ultimele fonduri au venit din partea Guvernului României, sumele fiind aprobate în ultima şedinţă avută de acesta în 2010.
Conform edilului-şef, este vorba de mai mult de 25 de miliarde de lei vechi dintre care, circa 20 de miliarde sunt acordate pentru plata combustibilului achiziţionat de municipalitate pentru derularea activităţii Termica SA, iar alte 5 miliarde pentru cheltuielile Primăriei.
Cel mai probabil, ultimii bani vor fi utilizaţi pentru acoperirea unor debite restante avute de administraţia publică locală către societatea care asigură serviciul de salubrizare în oraş.
În acelaşi timp, anul 2011 găseşte Primăria Sucevei cu aprobarea ca obligaţiuni în valoare de circa 55 de milioane de lei să fie transformate într-un împrumut cu aceeaşi valoare pe termen lung.
“Comisia Naţională de Analiză a Împrumuturilor Locale a verificat documentaţia şi a dat aviz favorabil pentru transformarea obligaţiunilor în valoare de 55 de milioane de RON într-un credit pe termen lung de 20 de ani. Aveam mare nevoie de acest accord al Ministerului de Finanţe pentru a beneficia de încrederea băncii în vederea asigurării cofinanţărilor proiectelor demarcate prin programul POR”, a mai adăugat Ion Lungu.
Intră acum și în grupul de