Misiune a Parlamentului European la Suceava privind tăierile ilegale de pădure. Aceștia vor analiza și situația urșilor


Intră acum și în grupul de

O misiune a Parlamentului European va veni miercuri și joi la Suceava pentru a analiza situația tăierilor ilegale de pădure.

Europarlamentarul român Vlad Gheorghe a anunțat că a solicitat această vizită oficială a eurodeputațior din Comisia pentru Petiții ca să vadă la fața locului situația tăierilor ilegale semnalate de numeroase petiții ale cetățenilor români.

„Analizăm și situația urșilor din România alături de eurodeputați din Austria, Bulgaria, Estonia și Spania în numeroase întâlniri cu autorități și societatea civilă. Mergem la București pe 15 mai, la Sfântu Gheorghe în Covasna pe 16 mai și încheiem la Suceava pe 17 și 18 mai, cu o conferință de presă la finalul misiunii”, a precizat europarlamentarul român.

Potrivit acestuia, delegația din PE va avea întrevederi cu ministrul Mediului, Tánczos Barna, cu reprezentanți ai MAI, cu magistrați, autorități locale și reprezentanți ai instituțiilor de resort, inclusiv cele silvice, cu petiționarii care au adus aceste subiecte în Parlamentul European, precum Daniel Bodnar și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale care luptă neobosit să salveze pădurile și fauna din România.

„Particip în această misiune alături de alți trei europarlamentari români, Nicolae Ştefănuță, Cristian Terheș și Lorant Vincze, iar întreaga delegație a Parlamentului European reprezintă toate grupurile politice. Colega mea din Renew Europe, Yana Toom, vicepreședinta Comisiei pentru Petiții va conduce misiunea, în care participă europarlamentarii Alexander Bernhuber (EPP), Maite Pagazaurtundua (Renew) și Andrey Slabakov (ECR)”, a precizat Vlad Gheorghe.

El a subliniat că a considerat că este în interesul României ca eurodeputații să meargă în munți ca să vadă câtă frumusețe și bogăție naturală există și să fie cu atât mai motivați să fie luate acele măsuri care să ajute la păstrarea biodiversității și prețioaselor habitate pentru generațiile viitoare.

„Mediul ne privește pe noi toți și nu are granițe – cu cât înțelegem asta mai devreme, cu atât vom avea sorți de izbândă în a-l proteja pentru noi și copiii noștri.  Până când Procurorul Verde European va fi funcțional, avem multe alte căi de acțiune împotriva infractorilor de mediu, iar autoritățile naționale trebuie să-și facă treaba și să aplice legile în vigoare. Atât instituțiile, cât și societatea civilă și cetățenii au în Parlamentul European, în Comisia pentru Petiții, în mine și colegii mei parteneri fără echivoc pentru găsirea celor mai bune soluții de protecție a mediului și a sănătății noastre”, a mai spus Vlad Gheorghe.


Intră acum și în grupul de