Intră acum și în grupul de
Membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) îndeamnă la parcurgerea traseului Via Transilvanica pentru că reprezintă o adevărată porție de sănătate.
După ce s-au închinat în biserica Mănăstirii Putna și au cinstit pe Sfinții Ștefan cel Mare, Iacob Putneanul și Sila, Paisie și Natan, tinerii au pornit cu bucurie pe traseul adoptat, de 8 km – de la Putna spre Mănăstirea Sucevița din Via Transilvanica.
„Vă îndemnăm să parcurgeți traseul Via Transilvanica, o adevărată porție de sănătate: aer curat, promenadă în natură și relaxare”, a transmis ATOS.
Reamintim că Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) a adoptat 8 km din Via Transilvanica, de la Mănăstirea Putna la Mănăstirea Sucevița (de la km 5 până la kilometrul 13), dezvoltând un parteneriat de colaborare frumos cu Asociaţia Tăşuleasa Social, care a demarat acest proiect incredibil.
Potecile nu sunt foarte abrupte, așa că nu este greu de parcurs itinerariul. Turistul este însoţit mereu de marcaje vizibile, amenajate. T portocaliu într-un cerc de aceeaşi culoare este semnul care arată că traseul este bun, adică e Via Transilvanica.
Din kilometru în kilometru sunt borne de andezit, frumos sculptate fiind puse în valoare de ATOS care a amenajat un spațiu în jurul lor din verdeață și pietre atent alese și vopsite.
La fiecare bornă s-au montat plăcuțe cu texte din părinții sfinți ai Bisericii și alți gânditori ai lumii.
Via Transilvanica este un traseu de drumeţie din ţara noastră, care leagă Mănăstirea Putna de fluviul Dunărea, până la Drobeta-Turnu Severin şi străbate regiunile istorico-culturale: Bucovina, Ţinutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Valea Mureşului, Terra Daco-Romana şi Valea Cernei, străbătând judeţele: Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin şi Mehedinţi.
Intră acum și în grupul de