Flutur vrea măsuri pentru siguranța alimentară a sucevenilor: Trebuie să știm cât de toxice sunt legumele și alimentele pe piață


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut președintelui ATOP Suceava, Tudor Plăcintă, să invite reprezentanți ai instituțiilor care se ocupă de sănătatea alimentară să prezinte situația toxicologică a legumelor, fructelor și a alimentelor de pe piață.

„Asistăm în ultima perioadă la dezbateri publice și nenumărate emisiuni despre cât de toxice sunt legumele și alimentele pe piață”, a spus președintele CJ Suceava.

Flutur a spus că ar trebui să fie invitați în plenul Consiliului Județean Suceava și reprezentanți ai DSP Suceava, ai DSVSA Suceava și Protecția Consumatorilor pentru a discuta cu aceștia despre problema sănătății populației din județul Suceava și a celor care vin în județul Suceava.

„Ce consumăm? E o întreagă isterie pe problema roșiilor și a celorlalte produse pe care le cumpărăm. Există acțiuni în acest sens? Sau ne trezim cu breaking-news că am aflat că am mâncat 20 de ani roșii otrăvite. Vreau să ne prezinte aceste chestiuni”, a spus Flutur.

El a arătat că trebuie să se discute despre siguranța alimentară, despre ceea ce mâncăm.

„Cred că pentru oricine e foarte important. Să ne prezinte situația. Merg ei în piețe? Verifică? Cum îi filtrează, cum îi sortează? Sau doar ne mirăm de la televizor că noi consumăm roșii de nu știu unde cu grad de toxicitate. Aș vrea să se facă o prezentare nouă, Consiliului Județean și mai departe populației județului și acolo să propunem și niște măsuri”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de