Intră acum și în grupul de
În contextul evenimentelor organizate cu ocazia Zilei de 1 iunie și a Sărbătorii Religioase – Pogorârea Sfântului Duh – Rusaliile Ortodoxe, precum și al fluxului sporit de persoane înregistrat în locurile publice din județ, polițiștii suceveni au acționat cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică la nivelul tuturor localităților, precum și pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale.
În perioada 1 – 5 iunie 2023, un număr de 260 de polițiști, inclusiv 160 de agenți de ordine publică, 48 de polițiști rutieri și 52 de polițiști din alte structuri ale IPJ Suceava, au fost prezenți zilnic în misiune. Pentru a-și desfășura eficient activitatea, aceștia au beneficiat de peste 120 de autospeciale de poliție.
Polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni de monitorizare a drumurilor naționale și europene din întreg județul, utilizând autospeciale dotate cu aparate radar, în vederea identificării șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau substanțelor interzise.
Având în vedere activitățile culturale, artistice și religioase organizate în această perioadă cu participarea unui număr mare de persoane, polițiștii au desfășurat și activități de prevenire a infracțiunilor contra persoanei și patrimoniului.
Pe durata minivacanței, polițiștii au intervenit în 312 evenimente și au organizat 82 de acțiuni. Au fost aplicate 1.144 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 552.257 de lei. De asemenea, au fost reținute 128 de permise de conducere și s-au retras 48 de certificate de înmatriculare, în cadrul acțiunilor de creștere a siguranței rutiere. Polițiștii au constatat, de asemenea, 170 de infracțiuni în această perioadă.
Pentru a asigura siguranța participanților la trafic, polițiștii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să nu urce la volan în stare de ebrietate sau sub influența substanțelor interzise. Consumul de alcool și droguri afectează capacitatea de conducere, determinând frecvente încălcări ale regulilor de circulație, conducere cu viteză excesivă, depășiri neregulamentare sau viraje periculoase. De asemenea, reduc viteza de reacție, precizia mișcărilor și pot afecta acuitatea vizuală și auditivă a șoferilor.
Legea pedepsește conducerea sub influența alcoolului sau substanțelor interzise, iar concentrația alcoolică în sânge care depășește limita legală poate duce la închisoare de la 1 la 5 ani. Pe perioada cercetării, permisul de conducere este reținut fără drept de circulație.
Consumul de alcool și droguri reprezintă un factor de mare risc în trafic, având un impact semnificativ asupra producției accidentelor rutiere.
Polițiștii suceveni le reamintesc conducătorilor auto că modul în care se comportă are consecințe directe asupra celorlalți participanți la trafic și îi îndeamnă să fie responsabili și să respecte regulile de circulație pentru a asigura siguranța tuturor.
Intră acum și în grupul de