Terminalul 2 al Aeroportului Suceava este finalizat. Vasile Tofan: Se fac verificări la toate instalațiile automatizate și va fi inaugurat în luna iulie


Intră acum și în grupul de

Terminalul 2 al Aeroportului Suceava a fost finalizat, iar în prezent se mai fac reglaje și verificări la instalațiile automatizate.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Vasile Tofan a declarat pentru News Bucovina că noul terminal este finalizat.

„Practic e gata. Mai sunt de făcut câteva reglaje, finisaje. În proporție de 99 la sută e gata”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

El a spus că înainte de a fi dat în folosință vrea să se asigure că toate instalațiile automatizate funcționează corespunzător.

„Vreau să mă asigur că vor funcționa corect toate instalațiile automatizate, toate comenzile electronice să fie verificate”, a precizat Tofan.

El a menționat că Terminalul 2 va fi inaugurat în luna iulie.

„Așa cum am spus, la mijlocul anului 2023 terminalul este finalizat”, a mai declarat Vasile Tofan.

Consiliul Județean Suceava a încheiat în 25 iulie 2022 un contract cu o asociere de firme în vederea execuției, finalizării și remedierii deficiențelor pe întreaga perioadă de garanție acordată lucrărilor ce au rămas de executat la extinderea terminalului de pasageri de la Aeroportul Suceava după ce a fost reziliat contractul cu firma care a câștigat inițial execuția lucrărilor.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, declarat în 27 aprilie că se intră în linie dreaptă cu terminalul de la aeroport și că s-ar fi bucurat dacă lucările se derulau mai reprede.

El a menționat că zilnic întreabă de soarta terminalului pentru că e un disconfort acolo.

Flutur a spus că în paralel s-au clarificat lucruri pentru demolarea spațiilor administrative și că încep pregătirile pentru Terminalul 3.

„Presiunea pe aeroport e foarte mare. Anul trecut au fost 740.000 de pasageri. Nu ne așteptam nici noi să fie atât de mulți. Dacă terminăm Terminalul 2 cred că va scădea presiunea și confortul pasagerilor va fi cu totul altul”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de