Un nou ansamblu rezidențial pe 1,8 hectare va fi construit în spatele Metro. Vor fi cinci blocuri cu 240 de apartamente, spații comerciale și de servicii, grădiniță și teren de sport


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava a anunțat elaborarea PUZ cu Regulament de urbanism aferent pentru construire ansamblu rezidențial cu locuințe colective și funcțiuni complementare locuirii (spații comerciale, spații de alimentație publică, spații prestări servicii, spații de învățământ), locuri de parcare, sistematizare verticală și racorduri/branșamente, pe teren proprietate privată în suprafață totală de 18700mp, în intravilanul municipiului Suceava, pe b-dul 1 Decembrie 1918.

Potrivit documentației de urbanism, noul ansamblu rezidențial va avea cinci blocuri cu regim de înălțime de opt și nouă etaje, primele două blocuri fiind legate între ele print spații cu altă destinație la parter, iar celelalte trei vor fi amplasate izolat.

Toate blocurile se vor construi peste un subsol general care va avea destinația de parcare subterană cu 240 de locuri de parcare și spații pentru protecția civilă, iar spațiile de la parterul primelor două blocuri va putea fi folosit pentru spații de servicii sau comerciale.

În cele cinci blocuri vor fi amenajate 240 de apartamente cu una până la patru camere, dar și penthouse.

Totodată, urmează să fie construită și o grădiniță, iar alături un teren de sport.

Vor fi amenajate și 120 de locuri de parcare suprateran, pentru locatari, dar și pentru vizitatori. În zona respectivă vor fi realizate alei carosabile cu trotuare.

Terenul rămas liber va fi amenajat cu spații verzi, plantații de arbori și arbuști.

Documentaţia de urbanism inițiată de SOCIETATEA IDEALCONS S&T S.R.L. și PIETRARU ION și PIETRARU LARISEA cu principalele reglementări poate fi consultată la sediul Primăriei municipiului Suceava din b-dul 1 Mai, nr. 5A- Compartimentul Strategii urbane și gestionare documentaţii de urbanism-camera 38 de luni până vineri, intre orele 9:00-14:00, pe site-ul www.primariasv.ro la secţiunea „Anunţuri” și în holul central de la parterul instituției.

Observaţiile referitoare la documentaţia de urbanism se primesc în perioada 27.06.2023 – 21.07.2023 la registratura Primăriei municipiului Suceava din b-dul 1 Mai, nr. 5A, de luni până vineri sau pe adresa de e-mail [email protected]  .  


Intră acum și în grupul de