Garda de Mediu Suceava: Amendă de 15.000 de lei și autotutilitară confiscată pentru transport de deșeuri metalice fără aviz


Intră acum și în grupul de

Comisarii Gărzii de Mediu Suceava, împreună cu reprezentanții I.P.J. Suceava – Serviciul Rutier, au efectuat filtre pe principalele căi de acces ale județului, în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național în perioada 21- 23 iunie în baza Planului comun de acțiune pentru verificarea legalității activităților de transport al deșeurilor provenite din construcții, feroase, neferoase, haine uzate, anvelope uzate și vehicule scoase din uz.

Cu această ocazie pe raza județului Suceava au fost oprite și verificate 116  autovehicule/autoutilitare.

Cu ocazia verificărilor a fost identificată o autoutilitară care efectua transportul a cca. 1.800 kg deșeuri metalice feroase și neferoase, fără a deține documentele necesare efectuării transportului acestora conform cerințelor prevăzute de H.G. nr. 1061/2008.

În consecință, în sarcina șoferului a fost aplicată o sancțiune contravențională principală în valoare de 15.000 lei, precum și sancțiunea complementară de confiscare a mijlocului de transport.

Aceste acțiuni vor continua, anunță Garda de Mediu Suceava.


Intră acum și în grupul de