Evaluare Națională 2023 Suceava: 15 elevi au obținut media 10 înainte de soluționare contestațiilor


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educației a publicat, miercuri, pe site-ul evaluare.edu.ro, rezultatele inițiale ale absolvenților clasei a VIII-a obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, în sesiunea 2023, înainte de soluționarea contestațiilor.

FOTO: Libertatea.ro

Comunicarea rezultatelor obținute s-a realizat anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, cu respectarea Regulamentului general privind protecția datelor personale, fiind utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Potrivit site-ului amintit, 15 elevi din județul Suceava au obținut media 10 la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a, din care 3 de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, doi elevi de la Școala Gimnazială nr. 1 Suceava, doi elevi de la Școala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului, câte un elev de la Școala Gimnazială nr. 3 Suceava, Școala Gimnazială ”Ioan Vicoveanu” din Vicovu de Jos, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți, de la Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuți, de la Școala  Gimnazială nr. 1 Gura Humorului, de la Școala Gimnazială „Nicolae Labiș” Mălini și de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava.

La proba scrisă la Limba și literatura română s-au obținut 62 de note de 10, iar la Matematică 91 de note de 10, conform unui raport al Ministerului Educației.

285 de elevi suceveni au medii cuprinse între 9,5 și 9,99, alți 549 de elevi au obținut medii între 9,00 și 9,49.

Conform Ministerului Educației, procentul mediilor mai mari de 5 este 78.3 în județul Suceava, iar 1.363 de elevi au obținut medii între 1,00 și 4,99.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat  că 6614 elevi din județ s-au înscris în acest an la probele scrise ale Examenului de evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, care s-au desfășurat în data de 19 iunie 2023, la Limba și literatura română și în 21 iunie 2023, la Matematică.

La prima probă, de Limba și literatura română s-au prezentat 6318 candidați, iar la Matematică au fost prezenți 6297 de elevi suceveni.

Potrivit Calendarului Evaluării Naționale la clasa a VIII-a, contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.


Intră acum și în grupul de