Răspuns al IPS Calinic după ce i s-a cerut să suspende preoții care au două, trei căsătorii sau câte patru transferuri: Acuzațiile sunt bazate pe informații vechi și depășite.


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, susține într-un răspuns oferit unei credincioase că de când a preluat această funcție în cadrul eparhiei nu s-au recăsătorit preoți, iar numărul transferurilor este redus.

Ierarhul a fost întrebat de o enoriașă de ce nu suspendă preoții care au două, trei căsătorii, câte patru transferuri și i s-a recomandat să nu se mai lase la mâna consilierilor și protopopilor.

„Mai nou ei nu au timp de slujbe că se ocupă cu excursii la … . Când ați venit la Suceava ne-am așteptat să faceți curățenie și să eliminați tot răul, dar văd că mafia este în floare. Pe surse vă spun că miza pentru un transfer este de … . Nu mai lăsați pe mâna consilierilor și protopopilor să se ocupe de transferuri și concursuri, că habar nu aveți ce mafie este în domeniu. Tăiați răul din rădăcină, nu de altceva, dar pleacă enoriașii la alte culte religioase și se degradează Biserica. Cel mai bine ar fi să puneți consilieri din rândul călugărilor și protopopi la fel, așa se stopează mafia și eliminați șacalii”, se arată în mesajul credincioasei.

Răspunzând acestor acuzații, IPS Calinic a afirmat că aceste informații nu sunt reale și că nu există nicio activitate ilicită în Biserică.

„Se pare că trăiți în trecut”, a declarat IPS Calinic, sugerând că acuzațiile sunt bazate pe informații vechi și depășite. El a subliniat că de la venirea sa în funcție nu s-a înregistrat nicio recăsătorire a vreunui preot și că transferurile au fost extrem de rare și justificate, fiind acordate în principal absolvenților.

În încheierea răspunsului, IPS Calinic a îndemnat persoana să nu mai lanseze afirmații fără nicio bază și să nu denigreze Biserica în mod nejustificat, menționând că, dacă enoriașii țin cu adevărat la Biserică, ar trebui să se implice în sprijinirea ei, iar acuzațiile nefondate nu fac altceva decât să dăuneze comunității religioase

„Stimată doamnă, din fericire, nimic din ce spuneți nu se întâmplă. Se pare că trăiți în trecut. Iar de la venirea mea nu s-a recăsătorit niciun preot. Cât despre transferuri, au fost extrem de puține, iar parohiile provenite din filii au fost date absolvenților. Așa că, dacă țineți la Biserică, nu mai aruncați vorbe fără acoperire”, a transmis IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de