FOTO//Amplă acțiune desfășurată de polițiștii suceveni pentru securizarea parcurilor și zonelor de agrement din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din municipiul Suceava au demarat o acțiune amplă pentru asigurarea siguranței în parcuri și zonele de agrement, într-un efort de a oferi cetățenilor un mediu securizat pentru relaxare și petrecerea timpului liber. Acțiunea, desfășurată în data de 1 iulie 2023, a implicat polițiști din diverse structuri, jandarmi și polițiști locali.

Scopul acestei operațiuni a fost prevenirea actelor de violență stradală, tâlhăriilor și furturilor din genți și buzunare, precum și combaterea altor fapte care tulbură ordinea și liniștea publică. Polițiștii de prevenire și polițiștii de proximitate au fost prezenți în parcuri și zonele de agrement, discutând cu cetățenii și distribuind materiale educative pentru a-i informa și responsabiliza în ceea ce privește reducerea riscului victimizării.

Acțiunea a fost coordonată de Serviciul de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și s-a desfășurat în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Jandarmeriei și Poliției Locale. Echipe mixte au patrulat în zonele considerate propice pentru comiterea de fapte antisociale, precum Zona Albina, Zona Curcubeu, Cartierul Obcini, Zona Orizont, strada Jean Bart din Cartierul Burdujeni, Biblioteca, Zona Studențească, Parcul Central, Parcul Șipote, Zona Bebelușu (vis-a-vis de catedrală), proximitatea societății Mihalex din Cartierul Mărășești, Parcul Simion Florea Marian, Parcul 3 Bărboși și zona de agrement Tătărași.

La acțiune au participat 43 de lucrători, respectiv 34 de polițiști, 4 jandarmi și 5 polițiști locali. Ei au acționat cu 12 autospeciale și au verificat peste 230 de persoane, 17 bagaje și 33 de obiective, inclusiv agenți de pază. În urma acțiunii, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.805 lei, conform Legii 61/1991 modificată și a OUG 195/2002 republicată.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat prevenirea și combaterea faptelor antisociale, în special a celor cu violență, verificarea legalității măsurilor luate de administratorii localurilor pentru asigurarea pazei, identificarea persoanelor care comercializează sau consumă substanțe interzise, precum și supravegherea și monitorizarea celor predispuse la fapte antisociale.

Un rezultat pozitiv al măsurilor dispuse a fost faptul că nu au fost înregistrate sesizări privind infracțiuni stradale în zona parcurilor, oferind astfel cetățenilor posibilitatea de a se bucura de momente de relaxare în siguranță în locațiile de pe raza municipiului Suceava.

Polițiștii suceveni rămân la datorie pentru a preveni faptele antisociale, menținerea liniștii publice și pentru a descuraja și sancționa pe cei care încalcă regulile de conduită socială. Pentru a petrece momente plăcute în zonele de agrement și în parcuri, poliția recomandă cetățenilor să aibă grijă de bunurile lor, să supravegheze copiii, să evite consumul excesiv de alcool și de droguri, să evite conflictele și să apeleze numărul de urgență 112 în caz de nevoie, deoarece polițiștii sunt la datorie pentru a-i ajuta.


Intră acum și în grupul de