Accidentul cu șase răniți de la Părhăuți produs în timpul unei urmăriri: Șoferul a încercat să fugă pe jos fiind oprit cu focuri de armă și introdus în arest


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de ieri, polițiștii din Suceava au desfășurat o acțiune spectaculoasă în cadrul planului de acțiune BLOCADA, care a implicat urmăriri în trafic și focuri de armă executate de polițiști în vederea prinderii celor  care au refuzat să oprească la semnal .

Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea Părhăuți, comuna Todirești, polițiștii au încercat să oprească un autoturism cu numere provizorii de înmatriculare, dar șoferul nu s-a conformat și a fugit de la fața locului. Polițiștii au pornit în urmărirea vehiculului, utilizând semnale acustice și luminoase, iar în timpul urmăririi, șoferul a pierdut controlul mașinii și a intrat în coliziune cu alt autoturism care circula din direcția opusă. Șoferul și un pasager din vehiculul care a fugit au încercat să scape pe jos, iar un polițist a executat două focuri de avertisment în plan vertical, reușind să-i oprească și să-i prindă.

În urma evenimentului, șase persoane au suferit răni ușoare, inclusiv cei doi adulți din vehiculul urmărit și o familie din celălalt autoturism, care erau alcătuită din doi adulți și doi minori. Conducătorul auto care nu a oprit la semnal, în vârstă de 21 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest și drugtest, rezultatele indicând că acesta avea dreptul de a conduce suspendat și că vehiculul era neînmatriculat. A fost reținut pentru 24 de ore și a fost introdus în arestul IPJ Suceava, urmând să fie cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

În alte două incidente separate, polițiștii din Suceava au depistat șoferi în stare de ebrietate și sub influența drogurilor. Un bărbat de 38 de ani din comuna Todirești a fost oprit pentru control și testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,37% mg/l alcool pur în aerul expirat. În același timp, un tânăr de 22 de ani din comuna Albești, județul Botoșani, a fost depistat pozitiv pentru substanța „Benzodiazepines” în urma testării cu aparatul drugtest. Ambii șoferi au fost conduși la unități medicale pentru prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.

Polițiștii au întocmit dosare penale pentru ambele cazuri, cercetările fiind în desfășurare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și dispunerea măsurilor contravenționale și complementare față de cei în cauză.

Acțiunea Blocada desfășurată de polițiștii suceveni continuă să asigure ordinea și siguranța în comunitatea locală, concentrându-se pe combaterea încălcărilor rutiere și menținerea unui mediu sigur pentru toți participanții la trafic.


Intră acum și în grupul de