Puternic incendiu la Plopeni izbucnit de la un scurtcircuit electric


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu s-a produs în noaptea de duminică spre luni într-o gospodărie din localitatea Plopeni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Salcea, au intervenit cu patru autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în localitatea Plopeni.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu violență la casa de locuit, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga gospodărie și la o locuință învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 2:15, iar suprafața totală afectată de foc a fost de aproximativ 100 de metri pătrați.

În flăcări au ars acoperișul casei (construit pe astereală din lemn, cu învelitoare din tablă) și trei camere de locuit, cu bunurile din interior (obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile și altele).

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la aparate electrice lăsate sub tensiune, a precizat sursa citată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat o anexă gospodărească, un autoturism, precum și locuința învecinată, a menționat maior Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de