VIDEO//Pasagerii din trenul blocat între Sadova și Pojorâta au fost duși în stația Pojorâta până la deblocarea căii ferate


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, mr. dr. Alin Găleată a declarat că cei 300 de călători din trenul blocat între Sadova și Pojorâta au fost comasați în trei vagoane și transportați până în stația CFR Pojorâta.

„În momentul de față se lucreză cu un utilaj pentru îndepărtarea aluviunilor de pe calea ferată. Pe măsură ce se va reuși acest lucru trenurile își vor putea continua ruta”, a spus Alin Găleată.

El a menționat că ISU Suceava a pus la dispoziție un microbuz, iar CFR Călători a pus la dispoziție trei autocare astfel încât, dacă operațiunea de eliberare a căii ferate va dura mai mult decât s-a preconizat, pasagerii vor putea fi transportați la destinație pe cale rutieră.

Alin Găleată a precizat că două trenuri călători IR cu numerele 1832 Galați – Cluj și 1830 Cluj – Galați au fost blocate in urma unor aluviuni care au afectat infrastructura feroviară în zona Pojorata, la limita cu comuna Sadova.

Trenul IR 1830 a fost dirijat in condiții de siguranța in Gara din comuna Sadova (150 persoane).

Pentru trenul IR 1832, cu 4 vagoane, aproximativ 250 calatori, blocat ca urmare a aluviunilor care au afectat locomotiva si primul vagon, s-au dispus următoarele măsuri: a fost alocată o locomotiva care a preluat ultimele 3 vagoane in care au fost relocați toți călătorii, acestea fiind redirecționate in Gara din comuna Pojorata.

La fata locului se acționează cu o autospeciala de prima interventie si comanda, un ATPVM, două Microbuze ISU, două ambulante SAJ, lucrători CFR, lucrători de la Direcția Silvică, SVSU Pojorata si SVSU Sadova.

Niciun călător nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La acest moment se lucrează pentru degajarea aluviunilor si punerea in circuit a locomotivei si vagonului afectat.

Pentru relocarea călătorilor s-a luat in calcul de către CFR Călători punerea la dispoziție a unui număr de trei autocare de transport de capacitate mare.


Intră acum și în grupul de