Călători din trenurile Galați-Cluj și Cluj Galați, preluați cu microbuze și autocare. Prefectul Moldovan a mers în zona Câmpulung Moldovenesc pentru a coordona acțiunile de intervenție în zonă


Intră acum și în grupul de

Cea mai dificilă situație generată de ploile torențiale din zona Câmpulung Moldovenesc a fost blocarea circulației feroviare între localitățile Pojorâta-Sadova.

Potrivit ISU Suceava, în contextul celor două avertizări meteo-hidrologice, au fost recepționate prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență „SNUAU 112”, în intervalul orar 14:08 – 16:24, un număr de 29 apeluri de urgență privind producerea de inundații care au afectat curțile și subsolurile mai multor gospodării / operatori economici din municipiul Câmpulung Moldovenesc (Calea Transilvaniei, Calea Bucovinei, str. Drumul Tătarilor, str. Războieni, str. Dragoș Vodă, str. Mihail Sadoveanu, str. Runcului), respectiv comuna Sadova.

Pentru evacuarea apei din locațiile sus-menționate, s-a acționat cu un număr de 10 autospeciale de intervenție, 2 autocamioane de intervenție, 9 motopompe transportabile și 2 motopompe remorcabile și un număr de aproximativ 40 militari din cadrul a 5 subunități de intervenție.

Sursa citată arată că de referință reprezintă evenimentul înregistrat la ora 15:31, respectiv două trenuri călători IR cu numerele 1832 Galați – Cluj și 1830 Cluj – Galați care au fost blocate in urma unor aluviuni care au afectat infrastructura feroviară in zona Pojorâta, la limita cu comuna Sadova.

Trenul IR 1830 a fost dirijat în condiții de siguranță în stația din comuna Sadova (150 persoane) în timp ce pentru trenul IR 1832, cu 4 vagoane, aproximativ 250 calători, blocat ca urmare a aluviunilor care au afectat locomotiva și primul vagon, s-au dispus următoarele măsuri: a fost alocată o locomotivă care a preluat ultimele 3 vagoane în care au fost relocați toți călătorii, acestea fiind redirecționate în Gara din comuna Pojorâta.

La fața locului au acționat o autospecială de primă intervenție și comanda, un ATPVM, două microbuze ISU, două ambulanțe SAJ (cele din urmă fiind alocate pentru transportul călătorilor către cele mai apropiate stații CFR, respectiv asigurarea în permanență a asistenței medicale și a primului ajutor calificat), lucrători CFR, lucrători de la Direcția Silvică, SVSU Pojorâta și SVSU Sadova.

Niciun călător nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, arată sursa citată.

Pentru relocarea călătorilor, până la repunerea în circuit a locomotivei și degajarea aluviunilor, s-a luat în calcul de către CFR Călători punerea la dispoziție a unui număr de trei autocare de transport de capacitate mare.

La ora transmiterii știrii se efectuează activități de transport a călătorilor cu mijloacele ISU sau alte mijloace de transport de capacitate mare către gara din municipiul Câmpulung Moldovenesc/Pojorâta sau pe itinerariul de deplasare al Trenului IR 1832.

Prefectul județului Suceava,  Alexandru Moldovan a ajuns în zona și verifică în teren locațiile în care s-a intervenit pentru evacuarea apei ca urmare a căderilor masive de precipitații înregistrate, dar și la locul evenimentului în care au fost implicate mijloacele de transport călători aparținând CFR.

De asemenea, având în vedere arealul mare de manifestare al avertizărilor meteo-hidrologice priculoase, inspectorul șef al ISU „Bucovina” Suceava – colonel Costică Ghiață se află la sediul unității și asigură coordonarea structurilor de intervenție asigură prin conducerea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava.


Intră acum și în grupul de