Șeful unității canine Salvamont Suceava, sesizat prin 112 să intervină la propria casă înconjurată de ape la Coverca unde un bărbat a fost surprins de viitură


Intră acum și în grupul de

Conductorul unității canine Salvamont Suceava, Dumitru Ion Pașcu, a fost sesizat, miercuri seara, prin 112 că o casă din Coverca este înconjurată de ape, iar un bărbat de 72 de ani a fost surprins de viitură într-o anexă gospodărească și a constatat că e vorba de casa lui.

„Nu doresc nimănui să trăiască momentul în care, prin Dispeceratul 112 să ți se ceară să intervii la un caz, iar adresa să fie de fapt la tine acasă….. Maxime mulțumiri colegilor care m-au susținut fizic, prezenți în locația necazului, ori prin legătură telefonică mi-au ridicat moralul, respect Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, pentru rapiditatea și profesionalismul intervenției. Gânduri faine către toți cei ce și-au arătat disponibilitatea fizică, sufletească ori financiară pentru a ne ajuta să trecem cu bine de acest impas. În acest moment noi toți suntem în siguranță”, a scris Ionuț Pașcu pe pagina sa de socializare.

ISU Suceava a arătat că patru pompieri militari, cu accesoriile din dotare, au intervenit în zona unde un bărbat de 72 de ani a rămas izolat într-o anexă gospodarească înconjurată de ape.

„Salvatorii au asigurat persoana și au adus-o într-o zonă de siguranță. Bărbatul a fost monitorizat din punct de vedere medical, iar starea lui era bună și nu a necesitat transportul la spital. Astfel, misiunea de salvare s-a încheiat cu succes”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată.

Salvamont Suceava menționează că aflat în baza din masivul Rarău, Dumitru Ionuț Pașcu, conductorul unității canine Salvamont Suceava, după ce în noaptea precedentă participase la căutarea persoanei dispărute la Mănăstirea Humorului, a primit pe telefonul de serviciu un apel 112 în care o persoană din Coverca – localitatea sa de domiciliu – relata faptul că o casă vecină este înconjurată de ape și că un bărbat în vârstă de 72 de ani este surprins de viitură într-o anexă gospodărească.

La acel moment soția salvamontistului era la serviciu, iar acasă se aflau ceilalți 4 câini ai acestuia, iar pompierii, colegii de la Salvamont Suceava  și vecinii s-au implicat exemplar și s-a făcut tot ce se putea la momentul respectiv.

„Bărbatul a fost evacuat, cățeii de asemenea, dar rămân pagubele și amenințarea inundațiilor, fie a celor produse de dezghețul din primăvară, fie a ploilor abundente, deloc rare în zona respectivă. Este nevoie de o protecție împotriva viiturilor și de o cale de acces, pentru că puntea pe care și-o construise nu mai este. Casa în care locuiește nu este  racordată la rețeaua electrică. Sprijinul din partea autorităților întârzie, așa că facem un apel la cei care doresc să pună umărul și să-i ajutăm pe Ionuț și Nicoleta sa fie în siguranță la ei acasă. O puteți face in contul: RO65 RNCB 0243 0232 7785 0005, deschis la BCR,  titular Pașcu Dumitru Ion sau cont PayPal: PayPal.Me/IonPascu”, arată Salvamont Suceava.


Intră acum și în grupul de