IPS Calinic: Inspecțiile inopinate în parohii le fac pentru a surprinde o stare de fapt cât mai autentică și nu cosmetizată


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a explicat că inspecțiile inopinate în parohiile de pe raza arhiepiscopiei au rolul de a surprinde starea reală de fapt și nu cea cosmetizată.

Răspunzând unui enoriaș în legătură cu inspecțiile făcute, IPS Calinic a explicat că, în general, rutele pe care intenționează să meargă pentru vizite le anunță abia după ce iese pe poarta mănăstirii Sf.Ioan cel Nou, și aceasta doar celor cu care pleacă, și că le schimbă de nenumărate ori, în așa fel încât, ajungând într-un loc, preotul să nu-i poată anunța pe cei de pe ruta respectivă.

„Nu sunt anunțate înainte pentru că, pe de o parte, doresc să evit festivismul, iar pe de altă parte, vreau să surprind o stare de fapt cât mai autentică, nu cosmetizată”, a precizat IPS Calinic.

Ierarhul a menționat că pleacă în teren doar cu persoane de la Centrul Eparhial pentru că, cu părăre de rău, părinții protopopi obișnuiau să-și anunțe preoții după prima parohie vizitată.

„Singurul lucru pe care aș dori să îl înțeleagă toți este acela că lumea are nevoie astăzi de foarte multă rugăciune, ca Dumnezeu să ne scape de nenorocirile care ne pasc la tot pasul”, a concluzionat IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de