Poliția Suceava, acțiune de amploare pe drumurile din județ:  Peste 800 de șoferi testați cu aparatele drugtest și etilotest


Intră acum și în grupul de


Într-o încercare de a impune un climat de disciplină în rândul participanților la trafic și de a depista conducătorii auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise, în perioada 7-9 iulie 2023, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, împreună cu subunitățile din cadrul inspectoratului, au organizat și desfășurat acțiuni tematice pentru combaterea acestor situații.

În cadrul acestei ample acțiuni, 842 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest/etilometru/drugtest. Rezultatele au fost alarmante, ducând la aplicarea a 271 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 94.254 de lei. Mai mult decât atât, 33 de permise de conducere și 13 certificate de înmatriculare au fost reținute.

În timpul acțiunii, au fost descoperite și sancționate 17 infracțiuni la regimul rutier. Dintre acestea, 10 conducători auto au fost prinși conducând sub influența alcoolului, 3 sub influența substanțelor psihoactive, 2 cu permise de conducere reținute/suspendate și 2 fără permis de conducere.

Iată câteva exemple elocvente care ilustrează gravitatea situației:

La data de 7 iulie 2023, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Șaru Dornei, județul Suceava, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe strada Unirii din municipiul Vatra Dornei, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive (metamfetamină).

La data de 8 iulie 2023, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din municipiul Vatra Dornei a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe strada Podu Verde din Vatra Dornei, fiind sub influența substanțelor psihoactive (canabis THC5).

La data de 9 iulie 2023, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Poiana Stampei a condus autoturismul pe drumul județean DC 85 E Dornișoara din comuna Poiana Stampei, având o concentrație de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Intră acum și în grupul de