Primăria Suceava vrea să contribuie cu 100.000 de lei pentru Festivalul „Bucovina Motorfest” și cu 30.000 de lei pentru Festivalul „Motorfest THRACVM RC Suceava”


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să aloce în ședința de săptămâna viitoare 130.000 de lei pentru organizarea celei de-a cincea ediție a Festivalului „Bucovina Motorfest” organizat în perioada 11-13 august la Cetatea de Scaun a Sucevei și pentru a doua ediție a Festivalului „Motorfest THRACVM RC Suceava” care se va desfășura în perioada 4-5 august la sediul asociației de pe strada Cernăuți.

Potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu, de la bugetul local ar urma să fie alocată suma de 100.000 de lei Asociației Legio Phoenix MC Șcheia din Suceava pentru organizarea Festivalului „Bucovina Motorfest”.

Potrivit expunerii de motive, scopul principal al acestui festival este de a revitaliza oferta culturală din zonă, în concordanță cu strategia de dezvoltare locală și regională, care pune accent pe importanța actului cultural și pe valorificarea patrimoniului cultural și istoric din regiune. În acest sens, „Bucovina Motorfest” își propune să fie o punte spirituală între generații, să promoveze muzica rock de calitate și valorile interpretative autentice, contribuind totodată la creșterea sentimentului de apartenență și a diversității locale, regionale și naționale.

Ion Lungu spune că acest proiect cultural are ca scop, de asemenea, creșterea vizibilității orașului Suceava la nivel național și internațional, aducând în același loc iubitorii de muzică rock din diferite colțuri ale țării și străinătate, ceea ce va contribui la dezvoltarea turismului cultural și la promovarea patrimoniului și moștenirii culturale din regiune.

Un alt proiect finanțat cu 30.000 de lei este Festivalul „Motorfest THRACVM RC Suceava” aflat la a doua ediție.

Asociația Sportivă Thracvm Suceava a adresat o invitație Primăriei Suceava de a fi partener în vederea finanțării și realizării în comun a acțiunilor de interes local cuprinse în proiect.

Potrivit organizatorilor, Festivalul „Motorfest THRACVM RC Suceava” se va desfășura la sediul asociației din strada Cernăuți, nr. 114, din cartierul Ițcani întrucât spațiul interior și exterior al asociației oferă condiții optime pentru o bună organizare a evenimentului.

Primarul Ion Lungu spune că pe lângă muzică, participanții de toate vârstele vor fi întâmpinați în cele două zile de festival cu o serie de activități educative legate de practicarea motociclismului, o expoziție de motociclete, precum și numeroase concursuri, jocuri interactive și momente distractive.

Mai mult, el spune că festivalul își propune să creeze cadrul perfect pentru destindere și relaxare, precum și pentru dezvoltarea relațiilor sociale între participanți. De asemenea, reprezintă o bună oportunitate de a atrage iubitorii de muzică rock și motocicliștii din toate colțurile țării și de a promova Municipiul Suceava, oferind vizitatorilor ocazia de a descoperi oferta turistică a orașului.

Festivalul „Motorfest THRACVM RC Suceava” își propune să încurajeze artiștii români în misiunea lor de a crea muzică de calitate, de aceea vor fi invitate 4 trupe din țară (Constanța, Galați, Baia Mare/Cluj, Iași) și două trupe prestigioase din străinătate (Ungaria și Republica Moldova).

Evenimentul se adresează, de asemenea, segmentului de public iubitor de motociclism, fiind cunoscut faptul că nu există festival rock fără prezența motocicliștilor. Se așteaptă prezența unui număr mare de motocicliști, atât din țară, cât și din străinătate.


Intră acum și în grupul de