Gheorge Flutur a susținut cu strigături marea horă din deschiderea Festivalului Internațional „Întâlniri Bucovinene” din Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a implicat la deschiderea Festivalului Internațional „Întâlniri Bucovinene”, iar când s-a format marea Horă a Bucovinei de pe platoul central al municipiului Câmpulung Moldovenesc a preluat rolul de strigător în horă.

Flutur, îmbrăcat cu cămașă populară, a dansat în hora formată pe scena festivalului alături de dansatoare din mai multe tări, dar și alături de primarul Mihăiță Negură, îmbrăcat la costum.

Una din strigături a fost determinată de faptul că la ora desfășurării evenimentului era foarte cald:

„Vai de mine, mor de cald/ n-am o baltă să mă scald.

Este una lângă noi, dar plină de broaște moi

Este una mai departe, dar plină de broaște moarte.

M-aș băgat și m-aș scălda, dar mă tem că m-oi îneca”.

Ulterior, în timpul discursului susținut în deschiderea festivalului, Gheorghe Flutur a recunoscut că s-a înfierbântat, dar că nu se poate detașa de sentimentele pe care le încearcă în asemenea momente.

„M-am înfierbântat puțin în hora asta mare a Câmpulungului, dar să știți că și asta face parte din viață și, cu riscul de a mai încasa niște critici -că știți bine că nu scap zilnic de ele, mi-s dragi cei care mă critică- fac ceea ce-mi place. Eu vin din filmul ăsta al Bucovinei, nu mă voi preface niciodată și cu toate riscurile a unora care critică, Bucovina trebuie iubită, trebuie vizitată, trebuie dansată și trebuie promovată”, a spus Gheorghe Flutur.

El a mai anunțat că este primul eveniment la care a fost lansată Organizația de Management al Destinației (OMD) Bucovina, prima structură regională de acest tip înființată în România.

Gheorghe Flutur a subliniat că Bucovina merită să fie vizitată de multă lume și că prin OMD va fi promovată în țară și străinătate.

„Merită să punem în valoare frumusețile pe care le avem. Dacă nu le punem în valoare, nu vindem marfa, nu facem cu ochiul clienților noștri, turiștilor care trebuie să vină aici. De aceea încercăm să facem evenimente mai atractive, mai cu ștaif. (…)Cred că și prin cultură, tradiții și folclor putem să devenim mai puternici”, a transmis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de