Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, la Câmpulung Moldovenesc: Frumusețile și obiceiurile bucovinene nu se opresc la granițele acestei regiuni ci continuă să trăiască în toate colțurile lumii


Intră acum și în grupul de

Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, a declarat, duminică, de pe scena Festivalului Internațional „Întâlniri Bucovinene” de la Câmpulung Moldovenesc că festivalul acesta este o modalitate de a celebra moștenirea culturală bucovineană.

„Suntem înconjurați de bogăția culturală și istorică a Bucovinei, o regiune care și-a păstrat cu mândrie tradițiile și rădăcinile. Acest festival, devenit el însuși o frumoasă tradiție, ne oferă posibilitatea unei călătorii în timp”, a spus ministrul.

Ea a subliniat că acest festival este o punte între generații, o modalitate de a celebra împreună moștenirea culturală bucovineană.

Ministrul de externe a evocat în discursul ei și gastronomia bucovineană și a subliniat că obiceiurile bucovinene se regăsesc în toate colțurile lumii.

„Frumusețile și obiceiurile bucovinene nu se opresc la granițele acestei regiuni. În toate colțurile lumii și pot să confirm acest lucru ca ministru de Externe și ca fost ambasador al României, toate aceste tradiții continuă să trăiască într-un mod autentic și constituie locul unde valorile acestei regiuni sunt păstrate și transmise mai departe”, a spus Odobescu.

Ea a dat asigurări de toată deschiderea Ministerului de Externe de a sprijini, promova, de a încuraja prin intermediul acțiunilor de diplomație publică și culturală evenimentele și inițiativele care promovează patrimoniul cultural.

Luminița Odobescu a felicitat sucevenii pentru ceea ce au făcut pentru refugiații ucraineni și ceea ce fac în continuare pentru aceștia, dar și pentru Republica Moldova.

„Politica externă nu se face numai de către Guvern. Polițica externă se face de toți românii, împreună cu autoritățile locale și este foarte importantă această cooperare”, a mai spus Odobescu.


Intră acum și în grupul de