CJ Suceava va aproba suma de 45,4 milioane de lei pentru modernizarea DJ177A Frasin-Holda prin PNI „Anghel Saligny”


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să adopte în ședința din luna iulie finanțarea cu 45,47 milioane de lei a proiectului „Asfaltare DJ177A, km 6+850 — 43+615, Frasin — Stulpicani — Ostra — Tarnița — Holda (DN17B), județul Suceava” — Etapa 2. Această inițiativă face parte din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, care vizează modernizarea drumurilor publice clasificate și încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri județene.

Potrivit inițiatorului, președintele Gheorghe Flutur, în cadrul proiectului, se propune o extinsă reabilitare a drumului județean DJ177A pe o lungime totală de 36,765 kilometri între localitățile Frasin și Holda. Această secțiune de drum este afectată de degradare avansată a terasamentelor și podurilor, ceea ce a generat restricții de viteză și limitări de tonaj, precum și o stare improprie desfășurării circulației rutiere în condiții de confort și siguranță.

Prin investiția propusă, se va asigura modernizarea infrastructurii rutiere prin consolidarea terasamentelor și construirea de poduri noi înlocuindu-le pe cele existente. Totodată, se vor reabilita zidurile de sprijin existente și se vor construi altele noi pentru o mai bună stabilitate a platformei drumului și susținerea debleului cu înălțime mare și pentru asigurarea unei bune stabilități a versanților.

Proiectul a fost depus în cursul lunii noiembrie 2021 de către Consiliul Județean Suceava prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava și a primit aprobarea la finanțare prin Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației nr. 1472/22.07.2022, care a stabilit lista obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru perioada 2022-2028, în județul Suceava.

Pentru încheierea contractelor de finanțare, este necesară încărcarea hotărârii Consiliului Județean în platforma digitală pusă la dispoziție de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin care se aprobă documentația de avizare a lucrărilor de intervenții și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții, precum și categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local.


Intră acum și în grupul de