CJ Suceava urmează să aprobe declanșarea procedurilor de expropriere pentru construirea drumului de legătură între Burdujeni și Aeroportul Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să aprobe în ședința din 31 iulie începerea procedurii de expropriere pentru dezvoltarea drumului de legătură între DJ 208T (Burdujeni) și DJ 290A (Aeroport).

Potrivit inițiatorului, președintele Gheorghe Flutur, această nouă arteră rutieră va fi amplasată pe raza localităților Suceava și Salcea, din județul Suceava, și va servi ca o legătură importantă spre Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava.

El a precizat că în data de 29 septembrie 2022, prin Hotărârea Consiliului Județean Suceava nr. 209, s-au aprobat Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții. Totodată, au fost declanșate procedurile de expropriere a tuturor imobilelor aflate în coridorul de expropriere al acestei lucrări de utilitate publică.

Potrivit studiului de fezabilitate actualizat, suprafața de teren necesară realizării drumului de legătură este de 86.263 metri pătrați, care include terenuri din domeniul public al municipiului Suceava, orașului Salcea, precum și terenuri de la proprietari privați.

Conform actualizării studiului de fezabilitate, suprafața de teren necesară realizării obiectivului de investiție este de 86.263 mp din care: Strada Plevnei — 16.074 mp — domeniul public al U.A.T. Municipiul Suceava (parte din CF nr. 58736 Suceava), 29.887 mp – domeniul public al U.A.T. Oraș Salcea (CF nr.36471 Salcea), 12.739 mp – exproprieri proprietari privați pe raza U.A.T. Municipiul Suceava și 27.563 mp – exproprieri proprietari privați pe raza U.A.T. Oraș Salcea.

Au fost evaluate terenurile situate pe raza municipiului Suceava în suprafață de 5.837 mp. și terenurile situate pe raza orașului Salcea în suprafață de 23.464 mp. Ulterior, urmare a intabulării imobilului cuprins în culoarul de expropriere (Strada Plevne) și reactualizării amplasamentului coridorului de expropriere, s-au întocmit anexe la Raportul de evaluare nr. 207/26.08.2022, anexe în cuprinsul cărora au fost evaluate terenurile situate pe raza municipiului Suceava în suprafață de 12.739 mp. și terenurile situate pe raza orașului Salcea în suprafață de 27.563 mp.

Proiectul drumului de legătură va aduce multiple beneficii comunității, contribuind la creșterea gradului de siguranță rutieră, a vitezei de deplasare și la descongestionarea traficului în zonă. De asemenea, va îmbunătăți accesul către Aeroportul „Ștefan cel Mare”, facilitând astfel transportul și mobilitatea în regiune.

În etapele viitoare ale proiectului, pe tronsonul cuprins între km 0+000 și 0+120, se va păstra profilul de stradă existent al Străzii Plevna prin realizarea de rigole carosabile pentru ambele părți ale drumului de legătură, în locul șanțurilor. De asemenea, vor fi luate în considerare relocarea rețelei de gaze naturale ce alimentează „Centrul de Afaceri Bucovina” (Parcul Industrial Bucovina I) și rețeaua LES de 20kV ce alimentează Aeroportul „Ștefan cel Mare”, pentru a asigura o dezvoltare corespunzătoare a noii artere rutiere.


Intră acum și în grupul de