Intră acum și în grupul de
Prezent la şedinţa semestrială cu directorii de şcoli din judeţ, ce a avut loc marţi, la Şcoala Creştină Filadelfia Suceava, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să sublinieze că orientarea pe piaţa muncii este fundamentală, precizând că aceasta este o „provocare pentru următoarea perioadă”. Şeful executivului judeţean a afirmat că va apela şi la preoţi, cerându-le să promoveze iniţiativa privată în mediul rural. Acelaşi lucru le-a cerut şi cadrelor didactice.
„Orientarea copiilor în şcoli, prin intrarea în UE creează orizonturi iar competiţia creează unele descurajări. Orientarea pe piaţa muncii este fundamentală. Trebuie să renunţaţi la unele discipline şi apariţia altor noi, profesionalizarea fiind foarte importantă”, a declarat Gheorghe Flutur precizând că, în următoare perioadă se vor realiza proiecte în judeţ ce vor aduce 7.000 locuri de muncă, dând exemplu domeniul industriei agroalimentare.
Acesta a criticat lipsa spiritului antreprenorial şi „această variantă a statului social în care, în mod paradoxal tatăl îşi ia concediu de paternitate”.
„Ne lipseşte spiritul antreprenorial. Nu este posibil să existe proiecte pentru mediul rural şi noi să nu avem. Se poate merge, de la femeile care cos costume populare până la bărbaţii care fac sculptură în lemn. Ne trebuiesc iniţiative particulare. Te duci într-un sat, şi e mort. Nu au un fermier, nu au o firmă. Trebuie să câştigăm pariul cu iniţiativa privată. Voi apela şi la preoţi, să promoveze spiritul antreprenorial în zona rurală. Dacă tot aşteptăm să ni se dea, nu ne va merge bine”, a spus în faţa directorilor de şcoli, preşedintele CJ Suceava.
Gheorghe Flutur a subliniat că, până şi „proiectul cornul şi laptele nu a determinat decât să se stea cu mâna întinsă”.
Intră acum și în grupul de