Ion Lungu, prins în blocajul din trafic, spune că a dirijat mai mulți șoferi să iasă din oraș mergând pe drumul balastat din zona Termica spre Plopeni


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri, că chiar dacă lucrarea nu este gata în ceea ce privește ruta alternativă Suceava-Botoșani va cere acceptul Poliție să se monteze indicatoare provizorii începând din zona Mirăuți și pe strada Apeductului care să direcționeze șoferii spre Plopeni, Salcea, Botoșani.

„Se circulă foarte mult pe acolo, dar sunt foarte mulți oameni care nu știu. Este un dezavantaj, dar drumul este balastat. Mai plouă, iar îl repară. Se merge un kilometru și jumătate pe drum neasfaltat și se iese la Școala generală din Plopeni, iar cu mașinile mari se poate ieși la gară la Văratic”, a spus Ion Lungu.

Primarul a recunoscut că în cazul ambuteiajului de marți din municipiu chiar a indicat multor șoferi și chiar Poliției locale să-i îndrume pe șoferi să meargă pe acest drum secundar.

„Chiar dacă se merge un kilometru pe un drum neasfaltat se merge bine și vom pune niște panouri de direcționare provizorii spre Plopeni, Salcea, Botoșani, ca să știe oamenii spre ce direcție merg și pe traseu când ajung la Termica să-i direcționăm tot prin niște indicatoare provizorii ca să poată circula pe acolo. Eu, ieri la orele amiezii- sigur că era blocat, mai ales din zona Ițcani în intersecția de acolo la Apeductului- am dirijat foarte mulți șoferi să meargă pe acel drum și mi-am dat seama că mulți nu știu. Noi nu putem pune indicatoare definitive pentru că lucrarea nu este gata, dar vom vorbi cu Poliția să punem niște indicatoare provizorii”, a declarat primarul.

El a spus că vrea să monteze aceste indicatoare provizorii în două-trei zile pentru ca această rută să fie utilizată mai ales când sunt blocaje în trafic.

„Mi-am dat seama ieri când am fost la hramul mănăstirii din Ițcani și am intrat în acea aglomerație și discutând cu oamenii i-am direcționat să meargă înainte pe Apeductului. Mulți dintre ei nu știau. Erau din Botoșani care nu știau deloc, dar erau și din Suceava care nu știau”, a mai spus Lungu.


Intră acum și în grupul de