Flutur vrea să facă pe site-ul CJ Suceava o rubrică gen „Răspunsul Ierarhului” pentru cei din diaspora: Va fi un forum de dezbatere incomod, aspru, dar va da foarte multe idei


Intră acum și în grupul de

Președintele  Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a propus, vineri, în cadrul întâlnirii cu suceveni din diaspora înființarea unui forum de dezbatere pe site-ul CJ Suceava precum „Răspunsul Ierarhului” inițiată de IPS Calinic.

„Haideți să facem un fel de comunicare on-line, pentru că acuma se poartă. Scrieți-ne! Este site-ul serviciului de Diaspora al Consiliului Județean. Mă uitam la Înaltul Calinic cum procedează pe partea cealaltă cu enoriașii, ce dialoguri aprinse sunt. Nu suportă comparație, dar, pe bune, diaspora, scrieți-ne pentru că ne întâlnim într-un forum din acesta, dar să dăm startul, să-i provocăm și acolo o să-ți vină, pentru că nu sunt plăcute. Le înghițim că asta-i viața, mai luăm notă de ele și încercăm să schimbăm câte ceva, fie că e reproș la asfaltare, fie că e altceva”, a spus președintele Flutur.

El a spus că o asemenea dezbatere este folositoare chiar și pentru misiunile pe care CJ Suceava  le pregătește în diferite țări din Europa unde să ia contact și cu diaspora suceveană.

„Vedeți că venim. Hai să facem o întâlnire cu folos. Sigur că merge și Ansamblul că știți că-mi plac și mie astea și-s criticat, dar nu mă opresc duminica, dar să facem întâlnirile cu folos să facem și cu copiii disaporei și cu familiile să discutăm inclusiv întoarcerea acasă pentru că eu am interes. Și la pensie e binevenit, dar și în puterea vârstei. Eu mă simt vinovat și din alt punct de vedere ca politician român: n-am avut o politică corectă să-i învățăm cu să cheltuie banii. A venit acasă, a împușcat o casă cu trei etaje în curte la tata, nimeni nu doarme în aceas casă într-o cameră pe an”, a spus Flutur care a adăugat că după asta oamenii realizează că nu vor avea bani la pensie să întrețină o asemenea casă.

De aceea Flutur își reproșează că nu li s-a sugerat acestora să investească în hale de producție pe lângă locuințe.

„Eu cred că vine vremea să gândim mult mai activ decât am făcut-o până acum”, a menționat președintele CJ Suceava.

Totodată, el a spus că forumul de dezbatere pe care vrea să-l inițieze cu diaspora va fi incomod, aspru, dar care va da și foarte multe idei.

„Criticați-ne, treziți-ne, urzicați-ne ca să fim interactivi, să nu ne formalizăm. Altfel, eu am mai văzut întâlniri din astea. Bifăm șapte oameni pe o scenă cu papion și cu cravată și după care plecăm. Cu ce-am rămas din asta? N-am rămas cu nimic și nu cred că este corect”, a precizat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de