Flutur, după ce un sucevean din Belgia i-a spus că nu mai vrea să revină în țară: Reformele merg lent, nu merg cum trebuie, dar întotdeauna trebuie să ne privim și pe noi în ele


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a intrat, vineri, în dialog cu un tânăr sucevean care lucrează de 15 ani în Belgia și a spus că după ce a constatat în ultima perioadă despre cum merg lucrurile în țară intenționează să nu mai revină.

Acesta a spus, în cadrul întâlnirii cu sucevenii din diaspora de la CJ Suceava că a intenționat să facă o investiție imobiliară în zona Mitoc pe circa 3 hectare, dar că a aflat acum că va trece autostrada pe terenul lui și că nu înțelege cum a fost trasat acest drum pentru că se putea face mai bine. Același tânăr a spus că a constatat cu surprindere că produse pe care le cumpără din supermarket în Belgia cu 1-2 euro, în supermarket-urile din Suceava sunt 8-10 euro în condițiile în care veniturile din România sunt cu mult mai mici decât în Belgia. Totodată, el a criticat și birocrația de care se lovește în țară.

Flutur a spus că îi înțelege frustrările, dar că trebuie să recunoască și că s-au făcut și schimbări în bine în țară.

„Și când ești plecat și ai dat de o democrație care este consolidată și trăiești în ea e una, sau când e să rămâi acasă să schimbi sistemul ca să îl aduci la democrația de acolo trebuie să fie și niște oameni acasă care nu le pot face nici peste noapte, nici măcar în 15 ani pentru că e mentalitatea cea care rezistă”, a spus președintele Flutur.

El i-a sugerat tânărului să vadă și progresele făcute.

„Aș vrea să vezi și bruma de progres, că dacă vedem doar ce nu merge și e rău e de bine pentru că tinzi la mai bine, dar îți sugerez că un pic de la un an la altul s-a schimbat. Ai vorbit de birocrație și sută la sută nu numai că îți dau dreptate. A început și la noi digitalizarea. Încă nu e totală, dar să nu ai impresia că această poveste e adusă de Armata a 14-a de la ruși. Tot de românași de-ai noștri care au inventat pentru ei: dacă-s posturi multe, trebuie să fie și mulți la ghișeu. Acum vând vine reforma și se mai subțiază, țipă și unii s-ar putea să fie chiar neamuri de-ale noastre”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că reformele trebuie făcute.

„Dacă vrem să fim sinceri spunem că România mai are de parcurs chirurgical niște reforme. Au început. Ele merg lent, nu merg cum trebuie, dar întotdeauna trebuie să ne privim și pe noi în ele. Eu am văzut pe foarte mulți criticând, dar când s-a văzut și pe el nu-i mai convine. Aici e o problemă”, a spus Flutur.

El a recunoscut că durează prea mult tranziția.

În ceea ce privește problema legată de traseul autostrăzii A 7 Gheorghe Flutur a arătat că va analiza cu specialiștii care este problema și dacă e vorba de o greșeală de proiectare, cum a lăsat să se înțeleagă tânărul.


Intră acum și în grupul de