Intră acum și în grupul de
Doi angajaţi ai Ocolului Silvic Breaza sunt cercetaţi după ce s-a constatat că arborii marcaţi pentru tăiere nu coincid cu datele din delegaţiile de marcare. Astfel, în cadrul unei acţiuni efectuate la sfârşitul săptămânii, echipa de control a efectuat verificări în partiziile constituite în proprietatea familiei M. Ana şi Petru, situate în U.P. III Breaza-Suliţa şi autorizate spre exploatare. Aici au fost identificaţi 24 de arbori pe picior ce erau marcaţi în verde pentru tăiere, ce nu aveau număr curent şi nu făceau parte din categoria produselor ACCIDENTALE I, pentru care a fost emisă delegaţia de marcare.
Marcarea a fost făcută de către L. Mihai, de 30 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc din cadrul ocolului Silvic Breaza. Arborii au fost inventariaţi şi predaţi pădurarului de canton.
De asemenea, în urma verificării partiziei constituită în cadrul O. S. Breaza, s-au constatat că mai mulţi arbori identificaţi pe picior şi care au fost marcaţi pentru tăiere de către M. Aurel, aşa cum reiese din delegaţia de marcare, nu corespund cu datele înscrise în carnetul de marcare-inventariere întocmit cu ocazia punerii în valoare.
O parte din arbori apar ca fiind doborâţi, rupţi de vânt, rupţi de la 3m, dar în realitate aceştia sunt verzi pe picior, fără defecte vizibile de formă sau structură sau sunt secţionaţi de la cioată cu fierăstrău mecanic. Totodată în carnetul de marcare-inventariere sunt înscrişi 9 arbori, de specia pin, dar care în realitate nu au fost luaţi în calcul ca specie distinctă la constituirea actului de punere în valoare.
Întreaga masă lemnoasă, aflată în diferite stadii a fost predată în custodia pădurarului titular de canton, în vederea continuării cercetărilor, până se va dispune altfel.
În ambele cazuri se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.
Intră acum și în grupul de