Circulația autoturismelor este ultima prioritate în studiul care fluidizează traficul din municipiul Suceava fiind prioritar transportul public și transportul alternativ


Intră acum și în grupul de

Circulația autoturismelor în municipiul Suceava este ultima prioritate a studiului de fluidizare a traficului în municipiul Suceava.

Consilierul local PNL Adrian Arămescu a întrebat-o pe reprezentanta firmei de proiectare cum se va fluidiza traficul prin această operațiune.

„Prin acest proiect se încurajează transportul public astfel încât vehiculele să circule cu dificultate și transportul public să aibă prioritate”, a răspuns aceasta.

Arămescu a cerut detalii privind acest concept pentru că el e convins că nu va funcționa acest sistem niciodată și că își dorește ca aceasta să fie prezentă și când sistemul nu va funcționa. Noi trăim în Suceava și ne vom ciocni zi de zi cu chestiunea asta.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a explicat că sistemul presupune ca sucevenii să folosească în principal transportul public, apoi surse alternative de transport, respectiv bicicletă, trotinetă, motocicletă, scuter, iar în ultima instanță mașina.

Reprezentanta proiectantului a spus că va fi funcțional sistemul de semaforizare inteligent care transmite informații în centrul de comandă și control și se va crea undă verde pentru vehiculele care au nevoie să meargă și că inclusiv trecerile de pietoni vor fi semaforizate și pietonii vor acționa butonul pentru a traversa.

Arămescu a întrebat-o dacă e din Suceava, iar când aceasta a spus că e din Siret a comentat că „e motivantă chestia” și și-a exprimat neîncrederea în acest sistem.

 Întrebată de consilierul Dan Ioan Cușnir care este experiența similară a proiectantului, reprezentanta firmei de proiectare a răspuns că studiul actual a fost realizat având la bază un studiu de trafic mai vechi al municipiului, iar în ceea ce privește alte lucrări, firma implementează un sistem de semaforizare inteligentă în Arad.

Dan Ioan Cușnir a apreciat că pentru acest studiu ar fi trebuit să lucreze o firmă cu o experiență mult mai importantă și cu rezultate bune.

Concluzia consilierului liberal Adrian Arămescu a fost că în loc să fie oraș de 15 minute Suceava va ajunge oraș de 3 ore.

Proiectul a fost votat cu 14 voturi pentru și 6 abțineri.


Intră acum și în grupul de