Firma care a realizat studiul de fezabilitate la Parcul Șipote atenționată că nu va mai putea participa la licitații la Primăria Suceava pentru că nu și-a respectat contractul


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat, joi, cu cinci voturi împotrivă, studiul de fezabilitate la Parcul Șipote după discuții aprinse legate de modul în care firma care a lucrat la acest studiu a întârziat atât predarea documentației și a renunțat să mai realizeze și proiectul tehnic conform contractului.

Mai mulți consilieri locali, respectiv Dan Ioan Cușnir, Dan Nichiforel și chiar președintele de ședință, Radu Pricope, au încercat să obțină de la reprezentantul firmei răspunsuri prin care acesta să explice de ce nu și-a respectat contractul, respectiv realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, și că a predat cu mare întârziere studiul de fezabilitate ceea ce face ca municipiul Suceava să fie nevoit să organizeze o nouă licitație pentru proiectul tehnic care este documentul ce trebuie depus odată cu proiectul pentru finanțarea europeană a investiției.

Proiectantul a explicat că nu a luat în calcul la început varianta care va fi propusă spre aprobare și acesta crede că legea prevede că valoarea execuției proiectului tehnic trebuie să reprezinte un procent din întreaga investiție, ceea ce ar însemna că suma contractată pentru SF și PT era prea mică, dar consilierul Radu Pricope i-a explicat că legea prevede doar standarde de cost și nu obligă la niciun procent din investiție.

Mai mult, proiectantul a recunoscut că la licitație a venit cu valoarea cea mai mare și că a fost singura firmă care s-a prezentat și a câștigat realizarea proiectului.

Consilierul Dan Ioan Cușnir a solicitat secretarului general al municipiului, Ioan Ciutac, să spună dacă este legal și nu este penal ca ceea ce se cere să se adopte, respectiv exonerarea firmei proiectante de a mai face proiectul tehnic, dar acesta a evitat un răspuns tranșant, arătând că nu se poate pronunța.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a arătat că partea de litigii, partea de contracte nerespecte va rămâne în sarcina celor de la juridic și a atenționat firma că nu va mai putea participa la o licitație la Primăria Suceava

În urma votului proiectul a fost adoptat cu 16 voturi „pentru” și cinci „împotrivă”.

Uiterior viceprimarul Lucian Harșovschi a transmis că s-a făcut un pas înainte pentru proiectul de amenajare a Parcului Șipote.

„Astăzi a fost aprobată documentația tehnico-economică pentru Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici din cadrul proiectului “Zona de agrement Parc Șipote”, în vederea obținerii finanțării nerambursabile.

Așa cum am mai precizat, pe cele 43 de hectare de teren se vor face doar construcții ușoare, nu va fi vorba de dezvoltări imobiliare. Intervenția realizată nu va putea depăși ca suprafață construită 10% din suprafața totală a Parcului Șipote, astfel că parcul își va păstra întru totul titulatura de “inima verde a orașului””, a precizat Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de