Locatarii unui bloc din Gura Humorului evacuați după izbucnirea unui incendiu cu degajări mari de fum


Intră acum și în grupul de

Mai mulți locatari dintr-un bloc din orașul Gura Humorului au fost evacuați, joi dimineața, după ce într-un apartament a izbucnit un incendiu cu degajări mari de fum.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un incendiu a izbucnit într-un apartament, dintr-un bloc de locuințe P+2 din orașul Gura Humorului.

La fața locului au intervenit pompierii militari cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor de pompieri flăcările se manifestau într-una dintre camerele apartamentului, cu degajări mari de fum.

El a spus că în total, s-au autoevacuat 6 locatari, iar pompierii au evacuat alte 13 persoane aflate în imobil.

Incendiul a fost este lichidat, iar în flăcări au ars materiale combustibile din interiorul camerei (mobilier, textile și altele), iar din cauza fumului și a temperaturilor ridicate s-au degradat tencuieli și zugrăveli din întregul apartament, dar și de pe casa scării blocului.

Maior Alin Găleată a spus că pe timpul misiunii pompierii militari – paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei în vârstă de 73 de ani care a suferit o ușoară intoxicație cu fum și un atac de panică. Ulterior, femeia și-a revent și a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Incendiul a izbucnit de la o priză defectă, au stabilit pompierii.


Intră acum și în grupul de