Poliția Județeană Suceava dă asigurări că siguranța în școli rămâne o prioritate și în noul al școlar


Intră acum și în grupul de

În contextul începerii noului an şcolar 2023-2024, Politia Județeană Suceava a anunțat măsuri specifice pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în unităţile de învăţământ preuniversitar din județul Suceava.

La nivelul județului Suceava, sunt în funcțiune 746 de unități de învățământ preuniversitar, din care 719 sunt alocate pentru activitățile de asigurare și menținere a ordinii publice către structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Pentru a crește gradul de siguranță în mediul școlar, Poliția Suceava a desfășurat zilnic, în medie, 53 de patrule de poliție în apropierea unităților de învățământ.

Fiecare unitate de învățământ a fost inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției, iar pentru o mai bună comunicare, fiecare școală a fost alocată unui polițist responsabil cu relaționarea cu conducerea unității, elevii și părinții acestora. Datele de contact ale acestor polițiști sunt afișate în zone vizibile.

În pregătirea pentru noul an şcolar, poliţiştii din structurile de siguranța școlară, prevenire, de proximitate şi de la posturile comunale au avut întâlniri atât cu reprezentanții școlilor, cât și cu părinți și elevi. Siguranța în școli rămâne o prioritate pentru polițiștii suceveni, care vor continua să acționeze în parteneriat cu unitățile de învățământ, reprezentanții organizațiilor de părinți și autoritățile publice pentru a îmbunătăți siguranța în mediul școlar, precizează Poliția Suceava.

De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava va continua activitățile de verificare a microbuzelor școlare, de verificare a semnalizării rutiere din zona unităților de învățământ și va desfășura controale la toate unitățile de alimentație publică din apropierea școlilor.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava își exprimă urările de succes pentru noul an şcolar adresate tuturor elevilor și cadrelor didactice din județul Suceava subliniind că siguranța și bunăstarea acestora rămân priorități constante pentru comunitatea locală.


Intră acum și în grupul de