Judecătorii Tribunalului Suceava renunță la protest și reiau, de vineri, activitatea


Intră acum și în grupul de

Judecătorii Tribunalului Suceava, întruniţi miercuri, 13 septembrie 2023, în Adunare Generală, au decis, cu votul majorităţii celor prezenţi, suspendarea formei de protest adoptată prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor Tribunalului Suceava nr.5 din 20 iunie 2023 şi reluarea activităţii începând cu data de 15.09.2023.

De menționat este că în urmă cu o săptămână, judecătorii Tribunalului Suceava au decis continuarea protestului, în timp ce judecătorii Curții de Apel Suceava au hotărât suspendarea acțiunii de protest.

Judecătorii Tribunalului Suceava au decis în 20 iunie să amâne judecarea cauzelor, cu excepția celor urgente. Motivul acestei acțiuni este nevoia de a se adopta o soluție legislativă care să respecte statutul și volumul tot mai împovărător de muncă al judecătorilor și personalului auxiliar de specialitate. Judecătorii Tribunalului Suceava au solicitat ca modificările legislative privind reforma în domeniul pensiilor de serviciu ale judecătorilor și procurorilor să fie stabilite în conformitate cu standardele constituționale referitoare la independența justiției și cooperarea loială între puterile statului. Ei au subliniat că reglementarea în materie de pensii trebuie să răspundă așteptărilor legitime ale celor care lucrează în sistemul judiciar și să fie realizată treptat, într-un interval de timp rezonabil, fără a diferi fundamental de așteptările beneficiarilor bazate pe cadrul normativ existent.


Intră acum și în grupul de