Nouă acțiune a Poliției Suceava pentru a identifica șoferii care s-au urcat la volan după consumul de alcool sau droguri


Intră acum și în grupul de

Într-o acțiune intensivă desfășurată în ultimele trei zile, polițiștii din județul Suceava au aplicat peste 500 de sancțiuni în valoare totală de 320.000 de lei în cadrul acțiunii „Blocada”. Această acțiune a implicat peste 200 de polițiști care au avut ca scop prevenirea și combaterea faptelor cu violență și prevenirea accidentelor rutiere, în special pe fondul consumului de alcool și droguri.

Polițiștii au folosit toate mijloacele disponibile pentru a identifica șoferii care s-au urcat la volan după consumul de alcool sau droguri. Astfel, în perioada 14-16 septembrie 2023, au fost suspendate 60 de permise de conducere și 35 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost aplicate 573 de sancțiuni contravenționale în valoare de 323.300 de lei pentru abateri la regimul rutier și pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

În plus, polițiștii au intervenit la 187 de evenimente și au constatat 93 de infracțiuni, ceea ce a dus la arestarea a 7 persoane pentru săvârșirea unor infracțiuni.

Deși acțiunea a avut și o componentă preventivă, de informare și responsabilizare a participanților la trafic, din păcate, au fost identificați din nou șoferi care au consumat alcool și s-au urcat la volan. Într-un caz, un bărbat de 25 de ani a fost identificat la volanul unui autoturism cu o concentrație de alcool de 0,68 mg/l în aerul expirat. El a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.

Totodată, în conformitate cu Legea nr. 213/2023, care prevede că șoferii care conduc sub influența alcoolului sau a stupefiantelor și provoacă accidente cu deces nu vor mai putea beneficia de suspendarea executării pedepsei, Poliția Suceava face un apel către toți conducătorii auto să evite cu orice preț consumul de alcool sau droguri înainte de a se urca la volan.

Poliția îndeamnă sucevenii să respecte regulile de circulație, să nu se urce la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor și să fie conștienți de comportamentul lor pe șosea care poate să aibă consecințe grave asupra siguranței rutiere și vieților altor participanți la trafic.


Intră acum și în grupul de