Primarul Lungu spune că lucrează la documentația tehnică a grădiniței din Obcini deși nu știe când va primi finanțare, când va începe și când se va termina proiectul


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că se lucrează la întocmirea documentației tehnice pentru realizarea grădiniței cu program prelungit din cartierul Obcini.

El a spus că proiectul prevede o clădire cu demisol, parter și etaj.

Potrivit primarului, grădinița va avea 8 săli de clasă (grupe), 4 dormitoare, 4 vestiare, o sală de mese/multifuncțională, 5 grupuri  sanitare, o bucătarie cu spații depozitare, un cabinet medical, un ascensor , spălătorie și călcătorie.

Proiectul mai prevede ca la exterior să fie amenajată o suprafață în aer liber de 800 mp cu spații de recreere și locuri de joacă, zonă verde cu grădină principală cu flori, legume,  livadă și peluze.

„Suntem la faza de notă conceptuală și urmează a se finaliza studiul de fezabitalitate. Intenționăm să finanțăm această gradiniță nouă pe fonduri europene prin Programul Regional 2021-2027, la ADR  Piatra Neamț. Suma prevazută în fișa de proiect este de 1.500.000 euro”, a spus primarul.

Întrebat când ar putea fi dată în folosință aceasta grădiniță, primarul a recunoscut că nu știe nici când va fi semnat contractul de finanțare pentru că cei de la ADR Nord Est nu au întocmit nici măcar ghidul solicitantului și că nu poate să estimeze când vor începe lucrările și când se vor finaliza.

El a arătat însă că municipalitatea pregătește întreaga documentație pentru ca atunci când se vor lansa procedurile să fie un „proiect matur”.


Intră acum și în grupul de