Primăria Suceava va finanța o aducțiune de gaz natural spre viitorul complex sportiv. Ion Lungu spune că se vor putea racorda și alți beneficiari


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că municipalitatea va finanța realizarea unei aducțiuni de gaz natural spre viitorul complex sportiv care se construiește în municipiu.

El a spus că atât la Sala Polivalentă cât și la Aqua-park, soluția de încălzire este pe principiul apă-sol și panouri fotovoltaice, dar că e bine să fie adus și gazul metan în zonă în caz de necesitate.

„La Sala Polivalentă chiar dacă avem încălzirea pe soluția apă-sol și pe panouri fotovoltaice, am avut o discuție ieri, suntem în discuții cu aqua-park-ul și ca soluții de încălzire am mers pe soluții de apă-sol și panouri fotovoltaice. La baza sportivă este doar gaz metan. Ducem să nu trebuiască, să avem rezervă de capacitate”, a spus Lungu.

Întrebat cu cât va crește valoarea terenurilor din zona respectivă după ce va fi realizată și investiția în aducțiunea de gaz natural, Ion Lungu a evitat să răspundă, precizând că nu e treaba Primăriei.

El a recunoscut că aducțiunea de gaz natural pe care o va finanța municipalitatea va putea fi folosită și de alți beneficiari din zona respectivă.

„Avem capacitate suficientă și pentru complexul sportiv, dar și pentru alte societăți din zonă, inclusiv prin extinderea conductelor de apă și canalizare. Am avut o discuție cu domnul Groza (directorul ACET) ca să facem o investiție care să mărească capacitatea în așa fel încât să fie suficientă și pentru dezvoltatorii din zonă”, a spus primarul.


Intră acum și în grupul de