Podul de la Milișăuți pune în pericol siguranța rutieră și va trebui închis. Prefectul de Suceava spune că nu poate aștepta să se întâmple acolo o nenorocire pentru a fi dispuse măsuri


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că va convoca CJSU Suceava în data de 16 octombrie la podul de la Milișăuți care va trebui închis circulației pentru că pune în pericol siguranța rutieră și și-a exprimat speranța că DRDP Iași va reuși până atunci punerea în funcțiune a podului provizoriu peste râul Suceava.

Prefectul a spus că a primit o informare de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere semnată de directorul Cristian Pistol în care i se dau asigurări că în prima decadă a lunii octombrie vor începe lucrările de refacere a podului de la Milișăuți.

Alexandru Moldovan a declarat că podul de la Milișăuți prezintă elemente de degradare și că nu va aștepta să se întâmple o nenorocire acolo pentru ca apoi să fie luate măsuri.

Prefectul a spus că în 16 octombrie va fi la podul de la Milișăuți, iar dacă nu vor fi începute lucrările de refacere va face un demers de natură juridică, fără însă să detalieze.

El a mai arătat că pentru finalizarea lucrărilor la podul provizoriu ar mai fi nevoie de 28 de tuburi și că ar fi fost declanșată procedura de achiziție și a remarcat că primele tuburi aduse fuseseră folosite înainte în altă parte.

Moldovan recunoscut că relația pe care o are Prefectura Suceava cu DRDP Iași este „total inadecvată” și că nu a crezut că o instituție a statului poate transmite Prefecturii date voit eronate.

„După 16 octombrie va trebui să acționăm și cu ate pârghii. Sunt elemente vizibile de degradare fiind pusă în pericol siguranța circulației”, a declarat Moldovan.

Prefectul a mai declarat că o situație similiară este și la podul de la Zvoriștea.

Mai mult, Alexandru Moldovan a arătat că în condițiile în care se intensifică traficul greu dinspre și spre frontiera cu Ucraina nu vor putea fi dirijate camioanele pe alte trasee din cauză că sunt impuse restricții de circulație.


Intră acum și în grupul de