Intră acum și în grupul de
Alte 2.000 de calculatoare recondiționate de către Ateliere Fără Frontiere vor fi donate în a doua parte a ediției Dăm Click pe România 2023, către 154 de instituții educaționale din 40 de județe ale țării.
Dăm Click pe România este un program al Asociației Ateliere Fără Frontiere care urmărește digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social.
În urma celui de-al doilea apel derulat în perioada 12 septembrie-2 octombrie 2023, 8 organizații din județul Suceava vor primi un total de 145 de calculatoare recondiționate, ajungând astfel la 624 de beneficiari:
- Asociaţia de Ajutorare a Copiilor și Tinerilor Dotaţi, Talentaţi și din Sistemul de Protecţie a Copilului Aflat în Dificultate „Euroactiv”
- Fundația Te Aud România
- Asociația Umanitară Fam
- Asociația ,,True Health”
- Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdănești, Structura Nr. 2 (Plopi)
- Școala Gimnazială Poieni, Structură A Școlii Gimnaziale ,,Academician Haralambie Mihăescu” Udești
- Școala Gimnazială nr. 2
- Școala Gimnazială Mariței
Ediția Dăm Click pe România 2023, susținută de Kaufland România și OMV Petrom, a avut două apeluri de proiecte, iar la finalul ediției, 4.000 de calculatoare vor ajunge la un total de 289 de unități școlare și alte organizații educaționale care activează în comunități defavorizate.
Laureații Dăm Click pe România au fost aleși în urma unui apel de proiecte deschis între 12 septembrie și 2 octombrie, la finalul căruia 211 de aplicații au fost înscrise.
Selectarea laureaților s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar partenerii și echipa programului. Fiecare aplicație înscrisă a fost notată între 1 și 10 pe baza unei grile de evaluare unice ce a urmărit sustenabilitatea, relevanța și impactul donației de calculatoare.
Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, toate fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.
Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donații peste 26.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. În total, 3163 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 15 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România.
Intră acum și în grupul de