IPS Calinic, răspuns privind venerarea veșmintelor sfinților: Se spune că până și umbra Sfântului Petru era tămăduitoare, iar despre Sfântul Pavel, că până și șorturile pe care le purta erau făcătoare de minuni


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic a răspuns unei credincioase în legătură cu tradițiile de închinare și cinstire a obiectelor legate de sfinți.

Aceasta l-a întrebat de ierarh dacă este corectă închinarea la veșmintelor sfinților ca la sfintele icoane, veșminte ca papucei, pernuțe, haine etc.

„Brâul Maicii Domnului cred că este altceva. Știu că atingerea lor aduce vindecări, dar nu știu și nu pot înțelege închinarea la veșminte, căci ar fi tare multe veșminte care s-au atins de sfinți”, a transmis credincioasa.

Răspunzând cu empatie și înțelepciune, Arhiepiscopul Calinic a amintit de exemplele din Sfânta Scriptură, în care umbra Sfântului Petru și șorturile purtate de Sfântul Pavel au avut puterea de a vindeca.

„În Faptele Apostolilor se spune că până și umbra lui Petru era tămăduitoare (5, 15); iar despre Sfântul Pavel, că până și șorturile pe care le purta erau făcătoare de minuni (Faptele Apostolilor 19, 12). Rămâne ca dumneavoastră să vă hotărâți dacă merită să cinstiți obiectele purtate de sfinți sau de oameni cu viață sfântă sau nu”, a răspuns IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de